Internetes csalót tartóztattak le Szekszárdon

forintInternetes csalót tartóztattak le Szekszárdon, a 47 éves budapesti férfi társaival 80 millió forint kárt okozott a sértetteknek.

A Tolna Vármegyei Főügyészség nyomozásának adatai szerint a gyanúsítottak 2023 nyarától netbanki adatokat csaltak ki a megtévesztett emberektől, amelyek felhasználásával különböző összegeket emeltek le bankszámláikról. Előfordult, hogy az elkövetők áloldalra navigáló adathalász linket küldtek a számlatulajdonosoknak, más esetben képernyőtükröző programot töltettek le velük, és annak segítségével szerezték meg adataikat.

Az elkövetők az azonosítókkal a számlákról saját, illetve más, általuk beszervezett személyek számláira utalták át a pénzt. A kicsalt összegeket készpénzben vették fel bankautomatából vagy valutára váltották. A nyomozó hatóság a férfit többrendbeli, információs rendszer felhasználásával, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével gyanúsítja. A nyomozási bíró ügyészi indítványra egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását – írta a főügyészség.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az EU szigorú szabályozással teszi átláthatóbbá az online platformok működését

szo febr 17 , 2024
ShareTweetPinShareA digitális szolgáltatásokról szóló EU-rendelet (DSA) komoly változást hoz az uniós, így a hazai felhasználók, vállalkozók és online platformok életébe is. A 2022 novemberében hatályba lépett szabályozás új szakaszhoz érkezik, ugyanis február 17-től az összes rendelkezését kötelezően alkalmazniuk kell az érintetteknek. A DSA minden eddiginél átfogóbban szabályozza a közvetítő szolgáltatókat, különösen […]
euromacc.hu

És még ez is...