Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XX.

Nixie

  • A Gartner előrejelzései szerint az ilyen jellegű, nyílt forráskódú tárhelymegoldások iránti kereslet egyre nagyobb a szervezetek körében, így 2018-ra várhatóan 20 százalékos piaci részesedésre tesznek szert.
  • Az Infocenter kutatócég azt jósolja, hogy az elkövetkező három évben közel három százalékkal növekszik a dokumentumkezelési piac és ezen belül az irodai szegmensben lesz a legszembetűnőbb a bővülés.
  • Az AddShoppers éves kutatása szerint, 2014-ben napi több mint 1,8 milliárd fotót töltöttek fel és osztottak meg különböző közösségi oldalakon, ami ötven százalékkal több az előző évinél.
  • Az amerikai, két évnél fiatalabb (!) gyerekek 38 százaléka használt már mobilt vagy tabletet 2013-ban — írja az huffingtonpost.com.
  • „2025-re a kapcsolatok száma várhatóan meghaladja majd a 100 milliárdot világszerte, mivel az elérhetőség, az összekapcsolódás lehetősége olyan fontossá fog válni, mint a levegő és a víz. A mindenütt jelen lévő kapcsolódás lehetőse és a „big data” egy új ipari forradalomhoz fog vezeti az intelligens technológia világában, amely a hajtóereje lesz a hagyományos iparágak modernizálásának és újraalakítja a jelenlegi iparágakat és üzleti környezetet” – jelentette ki a Huawei pénzügyi vezetője, Meng Wanzhou.
  • Egy Boeing 787-es fedélzetén óránként mintegy 40 terrabyte-nyi adat keletkezik, amelynek csupán 1,25 százaléka továbbítódik adatközpontokba további feldolgozás és elemzés céljából — olvasható a Cisco friss jelentésében.
  • Az egészségügyben évente páciensenként tíz gigabájt adat keletkezik — állítja a Cisco.
    A kaspersky Lab harmadik negyedévet elemző jelentése szerint több mint 7,000 mobil banki trójait észleltek – 3,4-szer többet, mint az előző negyedévben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jön az új Sony Xperia E4 okostelefon

sze febr 11 , 2015
A Sony Mobile Communications bemutatta az új Xperia E4 okostelefont. A készülék egyszerű kezelhetőséget, nagy kijelzőt és kiemelkedő akkumulátor teljesítményt nyújt felhasználói számára egy igazán minőségi, de mégis megfizethető kivitelezésben — áll a gyártó közleményében. Az Xperia E4 készüléket az egyszerű használat iránti igény inspirálta. A gyártó kétnapos üzemidőt ígér. […]
Android, okostelefon