Magyarországon is felfüggesztik az orosz RT és a Sputnik adásait

Russia Today Putyin“Magyarország biztosítja az orosz televíziók vételét beszüntető uniós döntés végrehajtását” – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Az Európai Unió Tanácsa rendeletet hozott arról, hogy egységesen, minden tagállamban felfüggeszti a Russia Today (RT) és a Sputnik médiumok adásait. A döntés indokolása szerint Oroszország folyamatos dezinformációs kampányt folytat az Ukrajna ellen folyó háború kapcsán. Az NMHH közölte, hogy a március 1-jén elfogadott rendelet kiterjed a RT és a Sputnik valamennyi platformon sugárzott adására, így a televíziós és internetes tartalmakra egyaránt, ezeket elérhetetlenné kell tenniük a szolgáltatóknak az unió teljes területén, így Magyarországon is. “A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nyilvántartása szerint egy olyan műsorterjesztő van hazánkban, amelynek televíziós kínálatában megtalálható a RT műsora. Ezt a műsorterjesztőt a hatóság felszólította a szolgáltatás megszüntetésére. Az internetes szolgáltatókra is vonatkozik az uniós tiltás, a rendelet betartását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság folyamatosan ellenőrzi” — olvasható a hatóság közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Dékány Évát választotta tagjává a GYA

ked márc 8 , 2022
A Global Young Academy (GYA) február 28-án ismertette az újonnan megválasztott tagok névsorát. E szerint 2022 nyarától Dékány Éva nyelvész, a Fiatal Kutatók Akadémiája alapító tagja és korábbi társelnöke öt évig képviselheti a hazai fiatal kutatókat a nemzetközi szervezetben. Korábban Toldi Gergely volt öt évig a GYA tagja, ő tavaly nyár […]
Dékány Éva nyelvész, a Fiatal Kutatók Akadémiája alapító tagja és korábbi társelnöke

Friss, ropogós