Höttges: méltánytalanok a magyarországi piaci és versenyfeltételek

Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom vezérigazgató és Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeA Kormány és a Deutsche Telekom magyarországi leányvállalata megerősítette, hogy folytatják hosszútávú együttműködésüket hazánk digitális átalakítása érdekében.

Orbán Viktor miniszterelnök és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a sasfészekben (értsd: a Miniszterelnökségen) fogadta Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom (DT) vezérét. A találkozón elfogadott nyilatkozat alapján a Magyar Telekom megerősíti, hogy szándéka a hosszú távon fenntartható vezetékes és mobil infrastruktúra fejlesztésének és a ráépülő szolgáltatások elterjedésének előmozdítása, hozzájárulva az EU digitális évtized programjához, a 2030-as célkitűzések megvalósításhoz, összhangban a Nemzeti Digitalizációs Stratégiával. Ennek érdekében kulcsfontosságú az ország lakossága és vállalkozásai számára a gigabites hozzáférés biztosítása.

Az elmúlt évek intenzív fejlesztéseinek köszönhetően a Magyar Telekom még csak 3,5 millió otthon és vállalkozás számára kínál gigabites sebességet, a mobilhálózat-modernizációs programjának keretében pedig csak hatvan százalékra volt képes növelni lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettségét. (És akkor még hol van a beltéri lefedettség… A -szerk- megj.) A lemaradásokat pótolandó a magyar leányvállalat vállalja, hogy további egymillió háztartást lefedő, gigabitképes sávszélességet biztosító vezetékes hálózatot építi ki négy év alatt és ezzel 2027 végére 4,5 millió magyar otthon, illetve vállalkozás számára teszi elérhetővé a vezetékes gigabit képes hálózati infrastruktúrát. Továbbá felgyorsítja az 5G lefedettség kiépítését, így 2026-ra a lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettséget közel 99 százalékra növeli.

„Méltányos piaci és versenyfeltételek mellett készek növelni a befektetésüket”

A közleményben arra is kitérnek, hogy Magyarország digitális átalakulása érdekében a kormány megerősítette azt a szándékát, hogy a hírközlési szolgáltatókat terhelő közműadó fizetési kötelezettséget 2024 januárjától és a távközlési pótadót 2025 januárjától megszünteti. Höttges elmondta: méltányos piaci és versenyfeltételek mellett készek növelni a befektetésüket az új generációs hálózatokba és a modern technológiai infrastruktúrába. (Azaz a DT vezére szerint jelenleg nem méltányosak a magyarországi piaci és versenyfeltételek… A -szerk- megj.)

A felek megállapodtak, hogy közös programok révén segítik a vállalkozások digitális integrálását annak érdekében, hogy – a kiberbiztonsági, adatbiztonsági és adatvédelmi szempontok érvényesülése mellett – kihasználják a felhő alapú szolgáltatásokban és a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket, tevékenységeiket az adatalapú információk elemzésével tegyék hatékonyabbá. Emellett a Magyar Telekom elősegíti az oktatási intézmények és kutatóközpontok kutatási-fejlesztési és innovációs tevékenységét, folytatja és kiterjeszti együttműködéseit Magyarország legkiválóbb felsőoktatási intézményeivel, valamint törekszik a kiemelt iparvállalatok 4G/5G technológián működő automatizált megoldásainak kielégítésére.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Bajba kerülhetsz a weboldalad nyomkövetői miatt

hét szept 18 , 2023
A Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda szakértői a hirdetéskezelési és marketing eszközök jogi csapdáira figyelmeztetnek. Egyes technológiai óriások, mint a Facebook, a TikTok, vagy a Google hirdetéskezelési és marketing eszközeit (Meta Pixel, TikTok Pixel, Google Analytics) rengeteg hazai vállalkozás alkalmazza weboldalán annak érdekében, hogy hatékonyabban és célzottabban tudják elérni saját célközönségüket, […]
Facebook pixel kód

És még ez is...