Digitális átalakulás: az EB előterjesztette amit kellett

Európai UnióAz Európai Bizottság (EB) az Európai Unión belül mindenkire érvényes nyilatkozatot terjesztett elő a digitális jogokról és elvekről, hogy mindenkinek egyértelmű hivatkozási alapot és iránymutatást nyújtson az új technológiák alkalmazására vonatkozóan.

A brüsszeli testület felkérte az Európai Parlamentet és az Európai Unió Tanácsát, hogy vitassák meg azt, majd idén nyárig a legmagasabb szinten hagyják jóvá – tették hozzá. Az uniós bizottság szerint megfizethető és nagy sebességű digitális összeköttetést kell biztosítani mindenütt és mindenkinek, jól felszerelt tantermekre és digitálisan képzett tanárokra van szükség, valamint zökkenőmentes hozzáférést kell biztosítani a közszolgáltatásokhoz, és biztonságos digitális környezet kell teremteni a gyermekeknek. A digitális termékek környezeti hatásaira vonatkozó, könnyen érthető információkat kell közzétenni, és meg kell erősíteni a személyes adatok felhasználása és megosztása feletti ellenőrzést.

Az uniós bizottság a közleményében hangsúlyozza, hogy az uniós jogi keretben rögzített jogoknak, valamint az elvek által kifejezésre juttatott európai értékeknek az online térben épp úgy érvényt kell szerezni, mint az offline világban. A nyilatkozat középpontba helyezi a szolidaritás és az inkluzivitás támogatását, a választás szabadságának biztosítását. Elősegíti a digitális nyilvános térben való részvételt. A testület az egyének biztonságának, védelmének és szerepvállalásának fokozását, valamint a digitális jövő fenntarthatóságának előmozdítását tűzte ki célul – írták. „Gondoskodni kell arról, hogy e jogok és elvek unió-szerte érvényre jussanak az emberek mindennapi életében” – fogalmaztak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jönnek az időalapú jegyek és a digitális vonaljegy

csü jan 27 , 2022
Márciustól jönnek az időalapú jegyek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain, de még ezelőtt a jól ismert. A BKK közleménye szerint tavasztól már 30 és 90 perces időalapú jegyekkel is lehet utazni a BKK járatain. Igazi magyaros megoldás, hogy ezeket a digitális termékeket a nevükkel ellentétben – a használati feltételek […]
Kontroll jegyellenőr

És még ez is...