Flour Tomival csábítanák a lányokat

1

FlourTomiFlour Tomi közösségi médiaaktivitását követő egyedi mobiltelefonos alkalmazást fejleszthettek fiatal lányok a világ egyik legjelentősebb technológiai cégének, a Microsoftnak a vendégeként, a „Lányok Napja” elnevezésű rendezvényen április 23-án, csütörtökön a Graphisoft Parkban. A társaság a Nők a Tudományban Egyesület partnerségével mintegy negyven, 15 és 17 év közötti lányt látott vendégül azzal a nem titkolt céllal, hogy megváltoztassa a technológiai szakemberekkel kapcsolatos sztereotípiákat és elősegítse, hogy a jövőben mind több tehetséges fiatal hölgy próbálja ki magát a technológiai iparágban.

Ezer felsőfokú végzettségű lányból csak huszonkilencen tanultak informatikai vagy technológiai szakon, és mindössze négy helyezkedik el a technológiai iparágban – áll ez Európai Bizottság 2013-as adataiban. Ezért fontos, hogy a középiskolás korú, 15-17 éves lányok körében a mérnök- és a természettudományos oktatást is népszerűsítsék a program résztvevői: fontos, hogy a pályaválasztás e kritikus korszakában hívják fel a lányok figyelmét arra, hogy a technológiát nem csak használhatják, de maguk is alakíthatják. A bizottság friss becslései szerint, ha a nők részt vennének az iparág munkájában, kilencmilliárd euróval lenne javítható az uniós gazdaság teljesítménye.

One thought on “Flour Tomival csábítanák a lányokat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A veszélyérzet hiánya veszélyes

ked ápr 28 , 2015
A CyberEdge Group idén második alkalommal készítette el átfogó Cyberthreat Defense Report tanulmányát, amelyben európai és amerikai vállalatok it-biztonságért felelős szakembereinek tapasztalatait és véleményét összegzik a kiberfenyegetésekkel és az ellenük történő védekezéssel kapcsolatban. A felmérés már az elmúlt évben is riasztó adatokat mutatott: akkor a válaszadók 62 százalékánál érzékeltek valamilyen […]
hacker