Az MNB megbírságolta az NN Biztosítót

Magyar Nemzeti BankAz Magyar Nemzeti Bank (MNB) 19 millió forintra bírságolta az NN Biztosító Zrt.-re mások mellett az informatikai biztonság hiányosságai miatt.

Az MNB azt közölte, hogy a biztosítónak december végéig számot kell adnia a legtöbb kérdésben a jogsértések megszüntetéséről. A jegybank megállapította, hogy a biztosító informatikai rendszerénél nem volt megfelelő a jogosultságellenőrzés, az üzletmenet-folytonossági tervek és a licenckezelés. A biztosító honlapján nem szerepelt az online vitarendezési platformra mutató link. Az MNB a bírság kiszabásakor mérlegelte a cég pénzügyi adatait, piaci részesedését, a jogszabálysértések súlyát, lehetséges hatását, enyhítő körülménynek számított ugyanakkor a biztosító együttműködő magatartása – írták a közleményben.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

„Figitális” kellékké alakítja a Honor az új okostelefonjait

sze szept 6 , 2023
George Zhao, a Honor vezérigazgatója közzétette társasága stratégiai vízióit a jövő okostelefonjairól. „A Honor hajlítható okostelefonjai nagy utat tettek meg, és mindegyik új modell a formatervezés, a funkcionalitás és a strapabírás vonatkozásában is figyelemreméltó előnyökre tett szert” – nyilatkozta Zhao, a Honor vezérigazgatója. „Legújabb koncepciónkat pedig a Honor V Purse […]
George Zhao, a HONOR vezérigazgatója

És még ez is...