Felvásárolta a Siemens a Helioxot

HelioxLezárta a Siemens az e-busz és e-kamion flották, valamint elektromos személygépkocsik számára kínált egyenáramú gyorstöltés terén vezető pozíciót betöltő Heliox vállalat felvásárlását.

A holland székhelyű, mintegy 330 főt foglalkoztató cég akvizíciójával a Siemens a meglévő e-töltési portfólióját a negyven kilowattostól (kW) a megawatt töltésig, valamint a depó- és flottamegoldásokkal egészíti ki. Az elektromos járművek (EV) töltőinfrastruktúra piacán ezek, az e-busz és e-kamion flották számára készült egyenáramú gyorstöltési megoldások a leggyorsabban növekvő szegmensnek számítanak. Az üzlettel a Siemens digitális és szoftveres e-mobilitási kínálata is bővül a Heliox töltőfelügyeleti és energiagazdálkodási szolgáltatásaival, ezzel is biztosítva ügyfeleinek a töltési infrastruktúrák hatékony működtetését, különösen Európában és Észak-Amerikában. A felvásárlás összegét nem közölték a felek.

A Siemens Smart Infrastructure divíziójához tartozó e-mobilitási üzletág az IoT-képes hardverek, szoftverek és szolgáltatások széles skáláját értékesíti világszerte, váltó- és egyenáramú töltéshez egyaránt, 11 kW kapacitástól egészen 1 megawatt töltésig. Magyarországon is teljeskörű e-mobilitási megoldásokat kínál a Siemens Zrt., legyen szó akár teljes körű EV töltési infrastruktúra kiépítéséről, vagy töltő- és flottamenedzsment szoftverekkel való működésoptimalizációról. A hazai portfólió emellett nemrég távdiagnosztikai, valamint expressz tartalékalkatrész-ellátási szolgáltatásokkal is bővült.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Defibrillátor az életmentéshez

csü jan 18 , 2024
Bárki használhatja az automata és a félautomata defibrillátorokat, melyek alkalmazása életmentő lehet, hiszen általa újra fenntartható a keringés. A defibrillátor szerepe szívroham vagy szívmegállás esetén jelentős. Ez az életmentő orvosi készülék elektromos sokk által próbálja a beteget újraéleszteni. Két típusa van, az automata és a félautomata. Hazánkban leginkább az utóbbi […]
egeszseg-webshop.hu

És még ez is...