Cseteltél a Yahoon? Hiba volt

internetÉveken át megfigyelte és eltárolta a Yahoo! internetes csevegőprogramjának webkamerás képeit egy brit titkosszolgálati szerv, a GCHQ; az adatrögzítés világszerte több millió felhasználót érintett – írja a The Guardian. A lap Edward Snowdentől, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt informatikusától kapott dokumentumokra hivatkozva azt írta: az elektronikus adatfigyelésre szakosodott brit szervezet az Optic Nerve fedőnevű programja keretében 2008 és 2010 között állóképeket mentett el a csevegőprogram felhasználóiról, függetlenül attól, hogy azok nemzetbiztonsági bűncselekmény gyanúja alá estek-e vagy sem.

A GCHQ csak 2008-ban hat hónap alatt 1,8 millió felhasználóról tárolt el képeket, köztük szexuális tartalmúakat is. A The Guardian azt írta, hogy a program még 2012-ben is működött az GCHQ-nak egy abban az évben lehívott belső adatlapja szerint. A brit ügynökség a képek elmentését az amerikai társszervezet, az NSA segítségével végezte. A Yahoo! a The Guardian érdeklődésére tagadta, hogy bármilyen tudomása lett volna az Optic Nerve programról. És még felháborodásának is hangot adott.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Itt az idő: duplájára növelné az LTE lefedettségét a Magyar Telekom

pén febr 28 , 2014
A Magyar Telekom az idén várhatóan kétszeresére növeli a negyedik generációs LTE lefedettségét, a 2014-re előirányzott 87,5 milliárd forintos beruházási összeg számottevő részét a szélessávú szolgáltatás fejlesztésére kívánja fordítni a távközlési társaság – jelentette be a vállalat. Az említett összegben nincs benne a folyamatban lévő frekvencia-tender hatása, az többletköltség lesz. […]

És még ez is...