A tudatos nethasználatra nevelés is a GVH feladatai között

okostelefonozó tinikElindult a Digitális Tinik program, amelyhez bármely iskola csatlakozhat — jelentette be a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

A tavalyi kísérleti fázis után idén hivatalosan is elindítja tudatos internet-használatra nevelő programját a GVH. A hivatal közlése szerint a kezdeményezést tavaly ősszel a GVH a Szerzetesrendi Iskolák Diákjainak Társáságával együttműködésben indította, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a világhálón megjelenő veszélyekre. A kísérleti programban eddig 270 szerzetesrendi fenntartású iskolákban tanuló diák vett részt. A GVH a témában lezárt versenyfelügyeleti eljárásai, piackutatások és a gyorselemzések tapasztalatai alapján állította össze a tíz és tizenhat év közötti fiataloknak szóló oktatási programot, amely  jelenleg kétszer 45 perces interaktív tanórát jelent. Bárki részt vehet a programban: egy-egy iskolára vagy évfolyamra szabott, egyedi megoldásokra is nyitottak a szervezők. Az érdeklődő iskolák, pedagógusok a [email protected] e-mail címen tudnak jelentkezni, illetve kérdéseket feltenni a programról — közölte a GVH.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Elképesztő esetek

ked jan 9 , 2024
ShareTweetPinShareA hiszékenység modern vámszedői, az internetes csalók éjt nappallá téve „dolgoznak” azon, hogy összekuporgatott kis pénzecskéink elköltésének felelősségét levegyék a vállunkról. Sajnos gyakrabban járnak sikerrel, mint gondolnánk! Egy székesfehérvári lakost próbált megkárosítani a magát egy világhírű szoftvervállalat alkalmazottjának kiadó telefonáló. A potenciális áldozat időben kapcsolt, és közölte, hogy hívja a […]
AnyDesk

És még ez is...