Menesztették a Magyar Posta vezérigazgatóját

Simon Csilla Magyar PostaTávozik Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója – közölte a gazdaságfejlesztési miniszter.

A tájékoztatás szerint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn visszahívta a Magyar Posta igazgatóságából Schamschula Györgyöt. A menesztés okáról nem tesz említést a miniszter közleménye. A kommünikében ismertetik: az igazgatóság hétfői ülésén döntés született arról, hogy a vezérigazgató közös megegyezéssel távozik posztjáról. A vezérigazgatói feladatokat átmeneti jelleggel, megbízottként Simon Csilla vezérigazgató-helyettes látja el. A közlemény hangsúlyozza: a távozó vezérigazgatónak köszönhetően az elmúlt időszakban a Magyar Posta jelentős fejlesztéseken esett át, piaci helyzete stabilizálódott. Az új vezérigazgató feladata lesz a Magyar Posta digitalizációjának és versenyképességének növelése, egy valódi XXI. századi, ügyfélközpontú, modern és szolgáltató állami vállalat megteremtése. Az új vezérigazgató személyéről a miniszter a közeljövőben dönt.

Simon Csilla közgazdász végzettséggel rendelkezik. Nagyvállalati menedzsment gyakorlatot a Magyar Telekom Nyrt-nél szerzett, különböző vezetői beosztásokban gazdasági és HR területen. 2002-től a társaság HR Partner igazgatói tisztségét töltötte be. 2010-től a Dimenzió Biztosító és Önsegélyező Egyesület ügyvezető elnöke volt, majd karrierjét az MVM Zrt-nél folytatta, ahol széles körű HR vezetői tapasztalatokra tett szert humán erőforrás igazgatóként. 2017-től a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. HR igazgatójaként irányította a vállalat humán tevékenységét. A Magyar Posta Zrt.-nél 2019 óta dolgozik vezető pozícióban.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Áfacsalásra szakosodott mobiltelefon-kereskedő bűnszervezetet számoltak fel

ked szept 20 , 2022
A költségvetésnek több mint négymilliárd forint kárt okozó, közösségi áfacsalásra szakosodott, mobiltelefonokkal kereskedő bűnszervezetet számolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – jelentette be Kuperczkó Adrienn. A dél-dunántúli bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense közölte: a banda tizenegy tagjával szemben üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények […]
forint

És még ez is...