Rekordot döntött az e-Hód informatikai verseny

diák, tanulóRekordszámú résztvevő, 301 iskolából több mint 40 ezer diák mérette meg magát idén a NJSZT és az ELTE Informatikai Kara által szervezett e-Hód informatikai tanulmányi versenyen.

Az online zajló tanulmányi versenyt tizenhárom éve rendezik meg, idén öt korcsoportban kapcsolódhattak be a diákok a 3-4. osztályos kishódoktól a 11-13. osztályos seniorokig. A verseny honlapján olvasható tájékoztató szerint a versenyt minden évben november második hetében tartják. Ekkor a résztvevők online kapják meg és válaszolják meg a kérdéseket három nehézségi szinten. Az elmúlt évekhez hasonlóan az életkori csoportok közül idén is a 9-10. osztályos tanulók körében volt a legnépszerűbb az e-Hód, közel tizennégyezren oldották meg a feladatokat november 13. és 24. között.

A közlemény szerint a 45 perces időtartamú, tanórai keretek között zajló e-Hódon nem klasszikus programozási feladatok vártak a versenyzőkre, a részvételhez informatikai előképzettségre nem volt szükség. A feladatok megoldásához azonban elengedhetetlen volt a strukturált és logikus gondolkodás. Az e-Hód verseny a BEBRAS-kezdeményezés (International Contest on Informatics and Computer Fluency) magyar partnere. A kezdeményezés célja, hogy felkeltse az érdeklődést az informatika iránt, megmutassa az informatika területének sokszínűségét, felhasználási lehetőségeit és területeit.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Antenna Hungária: ~százéves a magyar rádiózás

pén dec 1 , 2023
A magyar rádiózás napja december 1., 1925-ben ezen a napon indult el a rendszeres rádióadás Magyarországon. Papp-Gerlei Gyöngyvér a 4iG többségi tulajdonában lévő Antenna Hungária (AH) operatív vezérigazgató-helyettese a magyar rádiózás napja alkalmából rendezett ünnepségen elmondta, hogy az első kísérleti adásokat már 1923-ben megkezdte az AH „elődje”, a Magyar Királyi […]
Papp-Gerlei Gyöngyvér, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese

És még ez is...