Microsoft: a magyar kkv-k csaknem harmada elavult számítógépet használ

1

A magyar kis- és középvállalatok 29 százaléka öt évnél idősebb számítógépet használ, ami lényegesen rosszabb az uniós átlagnál, ahol 18 százalék ez az arány – mondta Vass Gábor, a Microsoft Magyarország Kft. kkv-üzletág és partnerkapcsolati igazgatója a vállalat legfrissebb kutatását ismertetve.

Vass szerint fontos terület a szakemberkérdés, és Magyarországon nem szerencsés a helyzet, míg az uniós kkv-k harmadának van külön informatikai szakértője, itthon ez az arány 24 százalék, ami a régióban a legalacsonyabb. A szakember ismertette azt is, hogy iparági előrejelzés szerint csaknem harminc százalékkal nő a felhőalapú szolgáltatások piaca a következő egy évben Magyarországon, leginkább az ügyféltámogatási és ügyviteli rendszerek területén. Ebben benne van is, hogy sok cég kivárta az uniós források megjelenését, mivel az előző uniós támogatási ciklusban még nem lehetett elszámolni a felhőalapú szolgáltatásokat — tette hozzá.

One thought on “Microsoft: a magyar kkv-k csaknem harmada elavult számítógépet használ

  1. Azoknál a kisvállalkozóknál, ahol a megbízó cég a szolgáltatás árában nem fizeti ki – de előírja – a digitalizáció költségét, pl az óriás plakát cégek !!! a 2600 ft , amit darabonként fizetnek még egy közepes megélhetést , mellette előírt adófizetést sem tartalmaz !!!!! Közben a JPD által adott fóvárosnak szánt ajánlat a tavalyhoz képest HÉTSZERESÉRE emelte a felületek bérleti díját, tehát 4500-5000 ft/db ár kényelmesen fizethető lenne, ami már 1 évi bevétel után lehetővé tenné a bfejlesztést, persze 20 éves gépkocsik cseréjére nem lenne elég !!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az uniós szakminiszterek elfogadták az online tartalmak külföldi elérését biztosító jogszabályt

szo jún 10 , 2017
Elfogadták a megvásárolt online tartalomszolgáltatások Európán belüli hordozhatóságát biztosító szabályokat az uniós tagországok igazságügyi miniszterei. Az elfogadott szabályok lehetővé teszik, hogy az állampolgárok az EU-n belül bárhol igénybe vehessék filmes, zenei, vagy egyéb szolgáltatásokra vonatkozó előfizetéseiket. “Az EU-n belül utazó európaiak nem lesznek többé elvágva a filmekre, sportközvetítésekre, zenei szolgáltatásokra, […]
EU

És még ez is...