Csepp a magyar tengerben: egymilliót gyűjtött a Redmenta

RedmentaTöbb, mint egymillió forint gyűlt össze egy magyar kickstarter kampányban, amelyben a hazai oktatás digitalizációjáért gyűjtöttek.

Sikeresen zárult a Redmenta legújabb közösségi finanszírozási kampánya, amit ezúttal a Brancs csapatával karöltve indított. A közösség erejének hála a Redmenta még a kampány ideje alatt meglépte a nem túl ambiciózus egymillió forintos célösszeget, ami 69 (!) magyar pedagógust juttat ingyenes Redmenta Plusz előfizetéshez. Az előfizetéssel a tanárok interaktív számonkéréseket, tananyagokat és projekt feladatokat állíthatnak össze, amit online dolgozhatnak fel a diákok. De a Redmentával nem csak papírt lehet spórolni, hanem az átlátható szerkesztő felületnek, az egyszerű megosztási rendszernek és az automatikus javításnak hála a dolgozatírás és a tananyag készítése is rendkívüli mértékben lerövidül, nem kevés időt spórolva a túlhajszolt tanároknak.

Mint a közleményükben írják, a Redmenta elkötelezett a magyar oktatás és a magyar pedagógusok támogatása mellett, hiszen tanáraink létfontosságú szerepet játszanak a jövő alakulásában. Ugyanakkor azzal is tisztában vannak, hogy sok elhivatott pedagógusnak anyagi nehézségekkel kell szembenéznie, amikor a munkájához szükséges eszközöket önerőből kell beszereznie. Bár a Redmenta előfizetést országszerte sok iskola, tankerület és szakképzési centrum is támogatja, még mindig vannak olyan tanárok, akiknek nem megoldott az előfizetés finanszírozása. Ezeknek a tanároknak a megsegítésére indított pályázatot a Redmenta, ahol közoktatásban dolgozó tanárok jelentkezését várják, hogy a 69 ingyenes, egy évre szóló Redmenta Plusz előfizetés mielőbb kiosztásra kerüljön.

A Redmentának nem titkolt célja, hogy érdemi hatást gyakoroljon az oktatás fejlesztésére és eljuttassa digitális innovációját az ország minden iskolájába. Fenntartókkal és iskolákkal veszik fel a kapcsolatot a tanárok kérésére, folyamatosan növelik az ingyenes használat lehetőségeit, most pedig a pályázattal segítenek 69 tanárt előfizetéshez.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Alkalmi fizikai munkák vállalása extra jövedelemért

pén jún 23 , 2023
Az alkalmi fizikai munkák vállalása rendkívül vonzó alternatívát jelenthet azok számára, akik jó fizikummal rendelkeznek, és keresik azokat a lehetőségeket, melyekkel ki tudják egészíteni a jövedelmüket. Ha mi is közéjük tartozunk, akkor aktívan merüljünk bele az álláslehetőségek böngészésébe. Kiegészítő jövedelem salgótarjáni alkalmi munkával is elérhető, érdemes élni a lehetőséggel. Semmiképp […]
salgotarjanallas.hu

És még ez is...