Szlovákiában szigorítják a mobiltelefonok használatát az iskolákban

Általános iskolai osztály tanítás közben jelentkeznek a gyerekekA szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára.

Tomás Drucker szlovák oktatásügyi miniszter bejelentette, hogy a rendelkezés szerint az általános iskolák első három évfolyamának tanulói számára az iskola területén, a tanítási órák alatt és a szünetekben is tilos lesz mobiltelefonok használata. A negyedik és az attól magasabb évfolyamokban ugyancsak tilos lesz a mobiltelefonok használata, de az állami oktatási program néhány esetben kivételeket szabhat meg. A hatodik és annál magasabb évfolyamokban a mobiltelefonok használatának tilalma alól a pedagógus is kivételt adhat, amennyiben úgy ítéli meg, hogy az eszközt az oktatási folyamat során és annak céljaira használják a tanulók.

A tiltást azzal indokolta az oktatási miniszter, hogy egyre több olyan jelzés érkezik hozzájuk, miszerint a telefonok iskolai használata negatív hatással van a tanulók előmenetelére és lelki nyugalmára. „Az OECD kutatásai szerint a gyerekeknek a mobiltelefonok használatát nem szabályozó közegben bizonyíthatóan gyengébb az összpontosítási képességük, és ennek következményeként a tanulmányi eredményeik is rosszabbak” — jelentette ki Drucker. Az intézkedés bevezetésének pontos időpontját egyelőre nem közölte a szlovák szaktárca.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hihetetlen mesével vertek át egy hiszékeny nőt

ked ápr 9 , 2024
ShareTweetPinShareKalóztámadásra hivatkozva több mint négymillió forintot csaltak ki egy kazincbarcikai nőtől. Szerelmet színlelő szélhámos csapta a legyet egy kazincbarcikai nőnek, majd kalóztámadásra hivatkozva több mint négymillió forintot csalt ki tőle. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt írta, hogy az elkövető februárban egy közösségi oldalon ismerkedett meg a nővel. Bizalmi kapcsolatot épített […]
kalózzászló

És még ez is...