Beattörténeti blog indul

cseh-tamasVolt egyszer egy beatkorszak címmel beat-, pop- és rocktörténeti blog indul az NKA Cseh Tamás Program Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogramja keretében.

A felület legendás zenekarok és koncerthelyek, valamint kevésbé ismert, de meghatározó háttéremberek bemutatását tűzte ki célul. Az olvasók történeteit is várják – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel. Az oldal szerkesztői “helyek, fejek és események” bemutatását ígérik. Az egykor legfontosabbnak számító szórakozóhelyekről a Beatlokál rovat posztjai fognak szólni, a könnyűzene és a politika viszonyát a Beatpolban vizsgálják, a korabeli zenekarokat Beatábécé címmel mutatják be, a Beatriportban pedig beszámolnak minden aktuális eseményről, amely valamilyen szálon köthető a beatkorszakhoz.

A dokumentumok, hanganyagok és visszaemlékezések mellett az oldal készítői a privát emlékezetre is hangsúlyt fektetnek, a beatkorszak történetének megírásához ezért az olvasókra is számítanak. A Sajátbeat című rovatba olyan írásokat, fotókat várnak, amelyek egy-egy koncertélményről, rajongott sztárról vagy éppen az első csókról számolnak be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jó harmincezer forintot szánnak a karácsonyra a magyar internetezők

pén nov 18 , 2016
Az idén karácsonykor az ajándékokra szánt teljes összeg ajándékozónkként 30 500 forint lesz, ami tíz százalékkal több a tavalyinál — közölte a GKI Digital és az Árukereső.hu közös, online kiskereskedelmi kutatásának eredményét. A felmérés szerint a magyar internetezők idén átlagosan öt embernek terveznek ajándékot vásárolni, a többség a szűk család […]
karácsony ünnepe