Samsung Soundcamp: stúdió a zsebedben


A Samsung saját fejlesztésű ingyenes Soundcamp mobilalkalmazása egy kisebb stúdió. A Soundcamp egy DAW (Digital Audio Workstation) és MIDI szekvenszer applikáció. A nyitott platform kétféle beépített digitális hangszerrel és audio bemenettel rendelkezik, amelyhez számos külső virtuális plugin csatlakoztatható. Az alkalmazást professzionális valós idejű audio és MIDI formátumok kezelésére fejlesztett ki a Samsung szoftverfejlesztőkből és zenészekből álló csapata. A fejlesztő szerint a kezdő vagy profi zenekészítő a Soundcamppel még külső felszerelés nélkül is komponálhat zenét az előre telepített, vagy a saját hangmintáiból. Más eszközökkel együtt használva a telefon vagy tablet érintőképernyője kontroll felületként is működik, sőt, a karmesteri vénával megáldott producerek a Samsung legújabb Gear S2 okosóráját viselve már gesztusaikkal is vezérelhetik a hangfolyamot.

Az alkalmazás két új elemmel is frissült a közelmúltban, amik a zeneírásnál és a live act produkcióknál is hasznos kiegészítők. A Looper funkcióban 250 ingyenes stúdióminőségű Loopmasters hangból lehet válogatni, akinek pedig ez nem lenne elég, saját loopokat is készíthet. A másik újítás, a Sampler pedig a hangminták importálását, rögzítését és lejátszását teszi zökkenőmentessé. A Samsung Galaxy S6 edge+ és Galaxy Note 5 okostelefon-tulajdonosok ezen felül olyan kompatibilis külső alkalmazásokkal merülhetnek el a zenekészítésben, mint a Unique és a Retronyms Phase 84 szintetizátorok, az effektek szerelmesei a Sugar Bytes WOW2 filterével alkothatnak, illetve rendelkezésükre áll az IK Multimedia iLectric és az iGrand Piano-ja is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lezárult a Nielsen-ügy

sze dec 2 , 2015
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Nielsennel szemben indított eljárásában a televíziós nézettségi adatokat elemző szoftverek piacát vizsgálta a 2012 januárja és 2014 júniusa közötti időszakban. A vizsgálat megállapította, hogy a Nielsen kiszorító hatású kedvezményrendszert alkalmaz adatbázisai és szoftverei értékesítésekor, hiszen a kiegészítő szolgáltatást nyújtó versenytársak még akkor sem tudnak versenyezni […]
GVH