Fizesd okostelefonnal a helyszíni bírságot!

mobilEgy okostelefonra írt alkalmazás segítségével mostantól akár a helyszínen is kifizethetik a bírságot a közúti szabálysértésért megbüntetett sofőrök, Romániában. Az alkalmazás a legtöbb ilyen jellegű készülékre letölthető. A gépkocsivezetők számára ez a lehetőség azért előnyös, mivel így 48 órán belül törleszthető a bírság, amikor csak annak felét kell átutalni a lakóhely szerinti önkormányzatnak. A tranzakció lebonyolításához bankkártyára és internetre is szükség van — írja az erdely.ma.

Az átutalás a Libra Internet Bankon keresztül történik, amely ötszázalékos kezelési költséget számol fel, és bizonylatot küld e-mailen a kifizetésről. Szintén a megbüntetett sofőrök dolgát könnyítené meg a MasterCard Románia menedzserének javaslata, hogy a közlekedési rendőröket szereljék fel kártyaleolvasó terminálokkal, ám a rendőrség még nem kommentálta a javaslatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Rácuppantak a népek a Maxcom idősgondozó mobiltelefonra

hét nov 17 , 2014
Egyedül élő, időskorú szeretteinket a nap 24 órájában szeretnénk biztonságban és jó kezekben tudni, hiszen csak akkor lehetünk igazán nyugodtak, ha tudjuk, hogy van, aki azonnal segít nekik, ha baj történne. Mivel azonban nem lehetünk velük mindig, a Young B.T.S. Kft. által forgalmazott idősgondozó mobiltelefon és a hozzá tartozó SOS […]