A Samsung csak az internehez csatlakozó eszközöket fog gyártani

Nyilas-OrsolyaNégy év múlva, 2020-ra még a legóvatosabb becslések szerint is minden emberre három IoT-képes eszköz jut majd, és egyre többen fogják automatizálni a háztartáskörüli teendőket. A Samsung közleménye szerint a dolgok internete jóval kényelmesebbé teheti a mindennapokat, de a benne rejlő lehetőségek már jócskán túlmutatnak a komfort funkciókon.

„Magyarországon az elmúlt évben 6512 lakástüzet regisztráltak, és az esetek jelentős részét emberi gondatlanság okozta. Ez a szám jelentősen csökkenne, ha a tulajdonosok bármikor ellenőrizhetnék a lakásukat, és akár távolról is áramtalanítani tudnák a bekapcsolva felejtett elektromos eszközeiket. Az IoT tehát nemcsak kényelmesebbé, de sokkal biztonságosabbá is teheti az otthonokat. Éppen ezért a Samsung 2020-ra már kizárólag olyan eszközöket fog gyártani, amelyek képesek lesznek csatlakozni az internethez” – mutatott rá Nyilas Orsolya, a Samsung Electronics Magyar Zrt. kommunikációs vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Európában haldoklik a harvergyártás

hét júl 11 , 2016
A magyar cégek aránya csaknem 6 százalékot tesz ki Európa legdinamikusabban növekvő cégeinek listáján – közölte Bisnode Magyarország Kft. az MTI-vel. A társaság a legjobban fejlődő magyar vállalkozások teljesítményét elemezve közölte: az erősödő mezőny ellenére a magyar cégek száma csaknem százzal, 185-ről 280-ra nőtt egy év alatt, ezzel Magyarország a […]

Friss, ropogós