Jó harmincezer forintot szánnak a karácsonyra a magyar internetezők

karacsonyfaAz idén karácsonykor az ajándékokra szánt teljes összeg ajándékozónkként 30 500 forint lesz, ami tíz százalékkal több a tavalyinál — közölte a GKI Digital és az Árukereső.hu közös, online kiskereskedelmi kutatásának eredményét.

A felmérés szerint a magyar internetezők idén átlagosan öt embernek terveznek ajándékot vásárolni, a többség a szűk család részére. Tavalyhoz képest idén 12 százalékkal több ajándék kerülhet a webáruházakból a karácsonyfa alá. A legközelebbi családtagok ajándékaira szánt átlagos összeg meghaladhatja az egyenként hatezer forintot, a legkevesebbet a munkatársakra szánják az internetezők, itt az ajándék átlagos értéke 2500 forint körül alakul.

A kutatás szerint a teljes internetező lakosság körében idén is a klasszikusnak számító ruházati cikkek, könyvek, szépségápolási termékek, kozmetikumok, valamint a játékok jelentik az elsődleges ajándékötletet. Az ajándékozási tervek ugrásszerűen csökkennek a családi kötelékek lazulásával, alig minden ötödik internetező tervez valamilyen meglepetést távolabbi rokonai számára. Közelebb álló barátainak pedig már csak minden nyolcadik, míg egyéb ismerőseinek, munkatársainak az internetezők alig tizede tervez ajándékot vásárolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.