Na végre! Deutsch szerint júniusra elkészül a digitális oktatási stratégia

1

Deutsch-TamasJúniusra készül el az átfogó digitális oktatási stratégia – közölte Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos kedden Budapesten, egy szakmai fórumon. Mint elmondta: a digitális oktatási stratégia az oktatás valamennyi szintjére és tényezőjére kiterjed és úgy alkotják meg, hogy figyelembe vegye az internetről és digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció eredményeit. A miniszterelnöki biztos beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy az oktatási stratégia sikeres alkalmazása hozzájárulhat az egyre drámaibb mértékű informatikushiány mérsékléséhez. Deutsch szerint Magyarországon jelenleg 22 000 it-szakember hiányzik, az Európai Unióban pedig 2020-ra egymillió fős szakemberhiánnyal számolnak. (Az IVSZ évek óta tízezer informatikus hiányáról beszél, s még februárban is erre a számra hivatkozott mindenki. Valami fontosról lemaradhattunk, ha egy bő hónap alatt megduplázódott a munkaerő-igény. A -szerk- megj.)

One thought on “Na végre! Deutsch szerint júniusra elkészül a digitális oktatási stratégia

  1. Megoldás 1) Ez a szám az unortodox 9,2-es számrendszerbeli megfelelője a tizes rendszerbeli 10000-nek.
    Megoldás 2) Hiányzik tízezer informatikus. Valamint tízezer informatikus hiányzik. Ez összesen húszezer.Plusz 10% tartalék.
    Megoldás 3) Minek a jogi karra matek? Minek a .. nem folytatom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gyorsan erősödik az infokommunikációs szektor... Romániában

sze márc 16 , 2016
A kereskedelem, az infokommunikációs ágazat és az építőipar járult hozzá a legnagyobb mértékben a román gazdaság tavalyi 3,7 százalékos növekedéséhez – közölte kedden a román országos statisztikai intézet (INS). Az INS kedden tette közzé a február közepi gyorsjelentés után a részletesebb adatokat a román bruttó hazai termék (GDP) alakulásáról. A […]
informatikus

És még ez is...