Nyakunkon a Drónverseny és Robotika Show

quadkopterSzeptember 10-én rendezik a Drónverseny & Robotika Show-t a Hungexpón. Az ötállomásos versenysorozat végén, egy nemzetközi viszonylatban is jelentősnek számító, 2700 m²-es, két szintes versenypályán, négy kategóriában mérkőzhetnek majd meg a „jövő Forma-1”-ének titulált sportág hazai képviselői a Drone Prix Hungary bajnokság döntőjén. A fináléban a szervezők számításai szerint közel száz drónpilóta méri össze képességeit a Hungexpón kiépített pályán. A versenyen nem csupán a leggyorsabb és legügyesebb versenyzőket díjazzák, indulni lehet majd szabadszemes irányítású, valamint az úgynevezett FPV-számban (First Person View) is. Utóbbi versenyszám résztvevői egy a drónra szerelt kamera képét a fejükön lévő szemüvegen keresztül látják, mintha ők maguk is a gépen ülnének.

A drónverseny mellett a Robotika Show részesei lehetnek az eseményre látogató vendégek. Itt a legmodernebb, Magyarországon még sosem látott ipari, házi és szórakoztatóipari robotokkal ismerkedhetnek meg, ugyanúgy, mint a hazai egyetemek, kutatólaborok legérdekesebb fejlesztéseivel, amelyek közül jó néhányat ki is próbálhatnak. A robotika nemzetközi élvonalából érkező vendégelőadók a téma olyan aktuálisairól tartanak előadást, mint a humanoid robotok, a mesterséges intelligencia, az önjáró autók, a robotprotézisek, vagy a 3D-nyomtatás. A vállalkozó kedvűek workshopok kertében a robot- és drónépítés alapjait is elsajátíthatják, így a jövő évi Drone Prix Hungary versenysorozatra akár már a saját eszközükkel térhetnek vissza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

LLP Hungary: csökkenő árbevétel, meredeken zuhanó eredmény

pén jún 10 , 2016
Tavaly 1,8 millió eurós árbevételt ért el az LLP Hungary Kft. üzleti tanácsadási és szoftvermegoldásokat nyújtó vállalat, amivel a magyar cég megőrizte vezető helyét a tíz országban jelen lévő LLP Csoporton belül. A tájékoztatás szerint a magyar vállalat a csoport 8,95 millió eurós forgalmának és 1,25 millió eurós adózás előtti profitjának […]

Friss, ropogós