Deutsch: átalakítjuk az állam működését

Deutsch-TamasA Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos szerint javulnak az emberek munkaerőpiaci esélyei a fejlesztési programnak köszönhetően. Deutsch Tamás azt mondta, hogy jelentősen nő majd a rendszeres internethasználók száma, ennek köszönhetően sokkal kiterjedtebbé válik az emberek digitális tudása, akik így felkészültebben tudnak munkát vállalni. Hozzátette: az állam működését is úgy kívánják átalakítani, hogy minél több szolgáltatást lehessen digitális úton igénybe venni. A miniszterelnöki biztos szerint nem elég elérhetővé tenni az internetet, hanem meg is kell tanítani annak használatát.

A kormány lehetőséget teremt arra, hogy a digitális eszközök használatával “a jövő iskolája, a digitális iskola” jöjjön létre Magyarországon – mondta. Hangsúlyozta: a cél az, hogy mindenki léphessen egyet előre a digitális világban is. Úgy fogalmazott: világos, érthető nyelven kell elmagyarázni a polgároknak, hogy miért fontos számukra a digitális eszközök és szolgáltatások igénybevétele. Ennek érdekében az aktív korú és az idős emberek számára is oktatásokat indítanak – fűzte hozzá Deutsch. A tervek szerint két év múlva az összes településen ingyenes wifiszolgáltatást tesznek elérhetővé, valamint minden háztartás hozzáférhet a széles sávú hálózathoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Duális rendszerű MSc mérnökképzés indul a Műegyetemen

csü ápr 7 , 2016
Magyarországon elsőként tervez mesterszintű, duális rendszerű műszaki képzést indítani a Siemens Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME). Az erről szóló szándéknyilatkozatot 2016. április 5-én írták alá. Az egyetem és a vállalat ezzel egy időben tovább bővíti együttműködését a kutatás-fejlesztés területén, a Siemens pedig idén is számos formában […]