Bajban a PC- és tabletgyártók

IBM PC XTIdén 15,2 százalékkal, 384,8 millióra csökken a személyi számítógépek (PC-k) és táblagépek globális kiszállítása.

Az International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat honlapjára felkerült legfrissebb előrejelzése szerint márciusban kisebb visszaesésre, 11,2 százalékos csökkenésre számított (403,1 millióra). Az IDC új előrejelzése szerint a PC-k idei kiszállítása 14,1 százalékkal, 250,8 millióra, a táblagépeké 17,1 százalékkal, 134 millióra csökken. Az IDC mindezt azzal indokolta, hogy gyengül a PC-k és táblagépek iránti kereslet, magas az eladatlan készlet és számos makrogazdasági mutató vagy romlott, vagy nem változott az elmúlt hónapokban. A szervezet elemzői ugyanakkor arra számítanak, hogy jövőre fellendül a piac, a PC-k és táblagépek kiszállítása az eredetileg az idei évre várt 403,1 millióra nő, 2027-ben pedig eléri a 425 milliót. Az IDC szerint a világgazdaság helyzete továbbra is bizonytalan, emiatt a fogyasztók korlátozzák a költekezést, a cégek pedig elhalasztják a vásárlásokat.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Google visszaél erőfölényével az uniós hirdetési piacon

csü jún 15 , 2023
ShareTweetPinShareAz Európai Bizottság értesítette a Google-t, hogy előzetes vizsgálata szerint az amerikai technológiai óriáscég megszegte az uniós versenyellenes szabályokat, erőfölényével visszaélve torzítja a versenyt a hirdetési ágazatban. A brüsszeli testület közleménye szerint az Európai Unió (EU) előzetes megállapításaiban azt kifogásolja, hogy a Google erőfölényét kihasználva a saját online vizuális hirdetéstechnológiai […]
Google AdWords

És még ez is...