Sületlenségeket posztolt, a Twitter felfüggesztette ifjabb Trump fiókját

ifjabb Donald TrumpA Twitter átmeneti időre felfüggesztette Donald Trump legidősebb fiának a fiókját, mert megítélésük szerint az ifjabb Donald Trump megsértette a médium szabályzatát.

Ifjabb Trumpot azt követően függesztették fel 12 órányi időtartamra, hogy a mikroblogon közzétett egy videót, amely a hidroxiklorokin nevű szer előnyeit taglalta. A hidroxiklorokint malária és néhány súlyos autoimmun betegség – például lupus vagy artritiszes ízületi gyulladás – kezelésére használják, és az Egyesült Államokban sok helyütt a koronavírus-fertőzés enyhébb formáinak kezelésére is alkalmazzák. Alkalmazása azonban vitatott. A Twitter – a Google-lal együtt – néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy töröl minden bejegyzést, információt és utalást, amely az új típusú koronavírus eredetét feszegeti, és a vírus okozta betegséggel és járvánnyal kapcsolatban a megítélése szerint félrevezetőnek vagy összeesküvés-elméletnek minősített megjegyzéseket publikál. Az ifjabb Trump szóvivője, Andy Surabian bírálta a Twitter döntését. Mint fogalmazott: Trump olyan videót tett közzé, amelyen orvosok és járványügyi szakemberek vitatják meg a hidroxiklorokinnal kapcsolatos tapasztalataikat és nézeteiket, azt sugalmazva, hogy a szer mégis csak hatásos lehet a Covid-19 kezelésében. Surabian leszögezte: a nagy médiacégek ismét arról tettek tanúbizonyságot, hogy el akarják nyomni a szólásszabadságot az interneten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

CanSat műholdépítő versenyt rendeznek augusztusban

szo aug 1 , 2020
Augusztusban lesz az első magyarországi CanSat-verseny, amelyen a résztvevő középiskolás csapatoknak egy üditős fémdoboz méretű műholdutánzatot kell elkészíteniük, amivel különböző küldetéseket hajthatnak végre. A csapatoknak a verseny során egy kisméretű műholdat kell elkészíteniük. Az üdítős fémdoboz méretével megegyező dobozba épített műszeregyüttes szinte mindenben emlékeztet egy Föld körüli pályára szánt műholdra: […]
Szputnyik

Friss, ropogós