Már a fogyatékosok is konzutálhanak a magyar internet sorsáról


Jelnyelven tehetik fel kérdésjavaslataikat a siketek és nagyothallók az internetről szóló nemzeti konzultációban csütörtöktől március 26-áig – jelentette be a folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos Deutsch Tamás. Az InternetKon vezetője a konzultációra létrehozott weboldal gyengénlátók számára akadálymentesített változatát is bemutatta, és arról beszélt, a kormány mindenkinek, így a fogyatékossággal élők számára is biztosítani akarja a részvételt már a konzultáció előkészítésében, tehát a majdani kérdőíven szereplő kérdések megfogalmazásában is.

Tájékoztatása szerint a www.internetkon.hu elindítása óta 37 ezer egyedi látogatója volt az oldalnak, a látogatók több mint húsz százaléka mobil eszközről csatlakozott, továbbá több mint 3200 kérdést, javaslatot fogalmaztak már meg eddig a polgárok. Jelezte, bár a honlap indulásakor a kérdés-javaslatok részben „trollkodások” voltak, azóta hétszáznál több kérdést tettek fel azok, akik valóban élni kívántak a konzultációra szóló kérdésjavaslat lehetőségével — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lopják az öltözőkből a mobilokat

pén febr 20 , 2015
Masszázstanfolyam alatt lopott el az öltözőből két pénztárcát és négy mobiltelefont két csíkszeredai fiatal. Egyikük gyanúsítható egy korábban hasonló módszerrel elkövetett lopással is. A csíkszeredai központi áruház egyik helyiségében múlt szombaton tartott masszázstanfolyam alatt jutott be a nyitva hagyott öltözőbe a 14 éves R. L. és a 20 éves V. […]
tolvaj