A Siemens it-kutatási és fejlesztési központot avatott fel

programozoIT-kutatási és fejlesztési központot avatott fel kedden a német Siemens vállalat Kolozsváron. A beruházás 4,5 millió euró (1,3 milliárd forint) befektetésből valósult meg. A következő két évben várhatóan 160 alkalmazottnak biztosítanak állást. Jelenleg az új kutatási központ ötven alkalmazottal működik, számukat 210-re növelik a tervek szerint. A fejlesztési központban különböző információtechnológiás projekteket bonyolítanak le, illetve szoftverfejlesztéseket végeznek a Siemens portfóliójában lévő alkalmazások számára.

George Costache, a Siemens Románia vezérigazgatója szerint Románia stratégiai fontosságú ország a Kelet-Közép-Európai térségben a német vállalat számára, mert ösztönzi az innovációt. A fejlesztési kutatóközpont az egyik helyi ipari parkban kapott helyet egy volt bútorgyár helyén, amelynek egykori székházát alakították át. A Siemens Romániának 1700 dolgozója van, tavaly 138 millió euró (42,1 milliárd forint) üzleti forgalmat bonyolított. A vállalat négy üzemet és négy kutatási-fejlesztési központot működtet Romániában — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Sony Xperia E4g: kétnap négy maggal

sze febr 25 , 2015
A Sony Mobile bemutatta az Xperia E4g okostelefont. Az Xperia E4 készülék megalkotásakor a Sony okostelefonok prémium tulajdonságait tették elérhetővé az olcsóbb készülékek szegmensben. Az új készülék -elődjével ellentétben- már 4G-s kapcsolattal is rendelkezik. Az Xperia E4g akkumulátora két napig képes egy feltöltéssel üzemeltetni átlagos használat mellett a készüléket. Az […]

És még ez is...