Nagyot nőttek a billentyűzet- és egéreladások

billentyuzetA tartós műszaki cikkek magyarországi értékesítése 9,5 százalékkal nőtt 2014 negyedik negyedévében az előző év azonos időszakához képest, az összforgalom 178,5 milliárd forintot tett ki – derül ki a GfK Hungária piackutatásából. A GfK hétfői közleménye szerint a fotó és az irodaeszközök kivételével mindegyik műszaki cikk szektor bővült, mindazonáltal a telekommunikációs szektor továbbra is a legnagyobb forgalmat generáló szegmens. A telekommunikációs termékek értékesítése 21 százalékkal bővült. A közlemény kiemeli, hogy bár a hagyományos mobiltelefonokból még mindig sokat adnak el, az értékesítés súlya már jelentősen az okostelefonok irányába mozdult el, az utolsó negyedévben a teljes telefonpiac értékének 94 százaléka volt ilyen eszköz.

Az információs technológiai termékek piaca 2,9 százalékkal bővült 2013 negyedik negyedévéhez képest. Az eddig húzóerőnek számító tabletek szerepe csökkent, forgalmuk alig nőtt a vizsgált időszakban. A billentyűzetek és egerek eladása ugyanakkor kétszámjegyű emelkedést mutatott az utolsó negyedévben. Népszerűségük magyarázata a különféle elektronikai eszközök térnyerése (tablet, pc, okostévé), amelyek használatát jelentősen meg tudja könnyíteni egy külső billentyűzet vagy egér.

Az irodatechnikai eszközök piaca 12,5 százalékkal szűkült 2014 utolsó negyedévében. A csökkenés legfőbb oka a hardverek (nyomtatók és multifunkciós eszközök), valamint a kellékanyagok (festékpatronok és tonerek) értékesítésének visszaesése. Míg a nyomtatók átlagára közepes mértékben csökkent, addig a többi termékcsoportnál visszafogott áremelkedés látszódik. Erőteljesen visszaesett a fotópiac is a negyedik negyedévben, 26 százalékkal kevesebb volt az értékesítés 2013 azonos időszakához képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már kapható az Audio-Technica utcai luxusfejhallgatója

ked febr 17 , 2015
Az Audio-Technica Central Europe Kft. megkezdte az Audio-Technica MSR7 fejjhallgatók forgalmazását. A készülék -legalábbis a gyártó szerint-, a prémium minőségű kidolgozás és az egyedülálló hangzás aranymetszése. Diszkrét, mégis stílusos megjelenésű fejhallgató, amely egyesíti a gyártó zeneiparban szerzett több, mint negyven éves tapasztalatait és fejlesztéseit. Mint a gyártó oldalán olvasható, a […]

Friss, ropogós