Új gyorskölcsönző cég jelent meg a magyar piacon

MikroCredit Zrt. néven új szereplő jelent meg a gyors és kisösszegű kölcsönök piacán, amely elsősorban a digitális megoldásokra nyitott ügyfeleket kívánja megszólítani.

A társaság a legújabb technológiai lehetőségeket felhasználva kínál majd gyors folyósítású kisösszegű hiteleket, miután az indulás utáni két-három hónapos időszakban felméri a magyar ügyféligényeket. A MikroCredit Zrt. nemzetközi befektetési társaság, a Hungarian-Georgian Investments Co. (HGI) száz százalékos tulajdonában van. A HGI befektetői körébe két cég, illetve egy magánszemély tartozik. A társaság tulajdonosai a nemzetközi piacon széles körű tapasztalattal rendelkeznek az online hiteltermékek értékesítése és a pénzügyi termékek új piacokra történő bevezetése terén. A HGI-t vezető Zurab Davlianidze biztosítja a régiós know-how-t – ismertették a közleményben. A MikroCredit Zrt. független piaci pénzügyi vállalkozásként működik. A tájékoztatás szerint a menedzsment jelentős bankszektori, valamint it-tapasztalatokkal rendelkező magyar szakemberekből áll össze. Az egyelőre húszfős csapatot a piaci igényekhez igazítva fogják bővíteni – tették hozzá.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján publikált határozat szerint a jegybank augusztus 4-én, 60 millió forint induló tőkével engedélyezte a MikroCredit Zrt. pénzügyi vállalkozásként történő megalapítását és működését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Még mindig van százezer magyar, aki nem fér hozzá a Telenor 4G szolgáltatásaihoz

csü dec 21 , 2017
A Telenor mobilhálózatán jelenleg közel 2700, hatezer főnél kisebb lélekszámú településen érhetőel a társaság 4G szolgáltatása. Idén a társaság 170 új bázisállomáson kapcsolta fel a 300 Mbps-os maximális letöltési sebességet biztosító 4G+ szolgáltatást, mely így már több mint száz településen érhető el, valamint Budapesten tovább javult a beltéri 4G lefedettség […]
Telenor