Új vezérigazgató az Invitech élén

Bőthe CsabaAz Invitech ICT Services Kft. vezérigazgatója július 1-jétől Bőthe Csaba – közölte a telekommunikációs társaság.

Az új vezető Gerald Grace-től veszi át a vezérigazgatói feladatokat. A közlemény szerint Bőthe tapasztalt szakember, akitől a tulajdonos 4iG Nyrt. azt várja, hogy a vállalati ügyfelek piacán vezető szerepet érjen el vezetékes hang- és adatszolgáltatások értékesítésében. Az Invitech 2021-ben került a 4iG tulajdonába (Jelenleg az Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zártkörűen Működő Részvénytársaságon keresztül tulajdonolják a céget. A -szerk- megj.). A tranzakció indoklása szerint a társaság stratégiai fontosságú eszközökkel rendelkezik a nagysebességű adatkommunikáció, illetve a hálózati- és távközlési infrastruktúra területén, szolgáltatásaiban és infrastruktúrájában jelentős növekedési lehetőségek rejlenek. Utolsó nyilvános beszámolója szerint a budaörsi központú Invitech 2019-ben több mint 26 milliárd forint, 2020-ban majdnem 25 milliárd forint árbevétellel zárt. Az éves eredmény eközben 451 millió forintról 3,1 milliárd forintra nőtt.

Bőthe a szakmai karrierjét 1994-ben árazási és tervezési menedzserként kezdte a Westelnél, ahol később üzletfejlesztésért felelős marketingigazgató-helyettesként, majd 1998-tól értékesítési igazgatóként dolgozott. A Westelt követően 2001 és 2004 között Macedóniában dolgozott, mint a Mobimak vezérigazgató-helyettese. Visszatérve Magyarországra 2004-től a T-Mobile nagyvállalati értékesítési- és termékfejlesztési igazgatója lett. A T-Mobile Magyar Telekommal történt egyesülését követően 2008-tól a Magyar Telekom kis-és középvállalati üzletágának igazgatója volt. 2012-ben a T-Systems International nearshore outsourcing szolgáltatásokat nyújtó magyar leányvállalata, az IT Services Hungary (ITSH) élére került vezérigazgatóként; 2015-ig vezette az ICT céget. Ezzel párhuzamosan a román és a bolgár T-Systems vezérigazgatójaként is dolgozott. Egy évvel később, 2016-ban a Liberty Global/UPC vállalathoz igazolt, ahol közép-kelet-európai b2b vezetőjeként tevékenykedett. Ez után az Invitech-nél marketing-és üzleti támogatások igazgatóként több terület irányításáért felelt. Majd a Telenornál nagyvállalati értékesítési vezetőként folytatta, a cég nagyvállalati ügyfélkiszolgálását és ügyfélszerzési tevékenységét irányította.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A WegaTech nyerte az IoT megoldások versenyét

szo máj 28 , 2022
A WegaTech nevű cég a bolti és áruházi lopások elleni rendszerével győzött a gépek közötti kommunikációs megoldások versenyén — közölték a szakmai rendezvény szervezői. A MOHAnet Mobilsystems Zrt. május 25-26-án második alkalommal rendezte meg az IoT Live Show-t, a magyarországi IoT-fejlesztési versenyt, amely mellé a Yettel Magyarország névadó támogatóként csatlakozott. […]
áruházi tolvaj lopás

Friss, ropogós