Az USA kibervédelmi felszerelést adományozott Szlovéniának

Szlovénia 30 millió euró értékű kibervédelmi felszerelést kapott az amerikai kormány támogatásaként. 

A szlovén védelmi minisztérium híradása szerint a felszerelést kommunikációs és információs rendszerek biztonságának javítására, valamint a szlovén fegyveres erők és a védelmi minisztérium tagjainak kibervédelmi képzésére fogják használni. Az adományozott berendezések integrálása mellett pedig a rendszer üzemeltetőinek alapképzése is megtörtént. A védelmi minisztérium kommunikációs és információs rendszereinek biztonsági műveleti központja, valamint a kiberképzési központ számára adományozott hardver és szoftver ünnepélyes átadásán Marjan Sarec védelmi miniszter elmondta: az információs rendszerek biztonságának javítása mellett a kiberképzési központ új képességei is nagyon fontosak. A teljes berendezés karbantartása és szakmai támogatása a következő három évre biztosított.

„Szlovénia és az Egyesült Államok közös projektje különösen fontos egy olyan időszakban, amikor sajnos mindennapos a velünk nem szimpatizáló szereplők kibertevékenysége” – fogalmazott Sarec. Jamie Harpootlian, az Egyesült Államok ljubljanai nagykövete kiemelte: az új, korszerű kiberképzési központ és a biztonsági műveleti központ kulcsfontosságú kibervédelemet biztosít, és erősíti Szlovénia növekvő regionális és globális vezetői szerepét a kiberbiztonság terén. A kiberképzési központ egyelőre a hadsereg és a minisztérium tagjai számára lesz elérhető, valamint nemzetközi gyakorlatokra. Az első nemzetközi gyakorlatra jövő júliusban kerül sor. A minisztérium közlése szerint a központ a jövőben a köztisztviselők, az oktatási intézmények munkatársai és tehetséges diákok képzését is szolgálja majd.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hibázott a robot, egy ember meghalt

szo nov 11 , 2023
Rakodó robotkar zúzott halálra egy férfit egy dél-koreai gyárban, miután nem tudta megkülönböztetni az általa pakolt, élelmiszerrel teli dobozoktól. A BBC News beszámolója szerint a halálos baleset áldozata egy robotikai cég negyven éves alkalmazottja volt, aki éppen a robot működését ellenőrizte a dél-kjongszang tartománybeli paprikaválogató üzemben. A robotkar, amely paprikával […]
ipari robot, csomag, doboz

És még ez is...