A korrupció továbbra is komoly aggodalomra ad okot

korrupcióA korrupció továbbra is komoly aggodalomra ad okot az uniós polgárok számára: 68 százalékuk úgy gondolja, hogy a korrupció még mindig széles körben elterjedt az országukban. A fókuszban az országos közintézmények állnak, ahol a válaszadók 74 százaléka egyre inkább úgy gondolja, hogy a korrupció elterjedt, ezt követik a politikai pártok (58 százalék), valamint a helyi, regionális és országos politikusok (55 százalék). Ugyanakkor az európaiak pesszimisták a nemzeti szinten a korrupció, mint bűncselekmény kezelése érdekében tett lépésekkel kapcsolatban.

Csak egy kisebbség gondolja úgy, hogy a korrupció elleni intézkedéseket pártatlanul és hátsó szándékok nélkül alkalmazzák (37 százalék), hogy van elég sikeres büntetőeljárás ahhoz, hogy elriasszák az embereket a korrupciós gyakorlatoktól (34 százalék), hogy a nemzeti kormányok korrupcióellenes erőfeszítései eredményesek (31 százalék). vagy az országukban a politikai pártok finanszírozásának megfelelő átláthatósága és felügyelete (31 százalék). Az alábbi infografikán összehasonlítható az EU-s átlag -amelyben szerepelnek a volt szocialista országok is- és a magyar korrupciós helyzet.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ingyen követhetjük A magyar nyelv nagyszótára bővülését

vas júl 17 , 2022
ShareTweetPinShareAz NYTK mostantól folyamatosan közzéteszi A magyar nyelv nagyszótára sorozat keretében elkészülő új szócikkeket a kiadvány ingyenes online felületén. A Nyelvtudományi Kutatóközpont (NYTK) Lexikológiai Intézetében Ittzés Nóra főszerkesztésével készülő A magyar nyelv nagyszótára sorozat új szócikkei korábban csak az egyes kötetek nyomtatott változatának megjelenése után váltak elérhetővé, ezentúl azonban a […]
nagyszótár

És még ez is...