Az óvodáknak nem jár honlap, nyerniük kell

OkosÓvoda ProgramAz óvodai digitalizációt támogatja az OkosÓvoda Program, amelynek részeként idén száz intézmény vehet igénybe ingyenes honlapszolgáltatást.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) által meghirdetett pályázaton minden magyarországi óvoda és bölcsőde elindulhat. A nyertesek domainnevet, tárhelyet, email-címeket, valamint a honlap használatához felkészítést is kapnak. A programra október 15-ig lehet jelentkezni.

A tájékoztatás szerint az első OkosÓvoda pályázatot 2018-ban, a Digitális Gyermekvédelmi Stratégiával összhangban hirdették meg. A stratégia arra keresett válaszokat, hogy milyen szemlélettel, milyen prioritásokkal és milyen módon minimalizálhatók az online környezet kockázatai úgy, hogy közben maximálisan kiaknázzák a digitális kultúrában rejlő lehetőségeket. A digitális hozzáférést támogató OkosÓvoda Programnak köszönhetően 2022-ig 414 óvoda és bölcsőde számára vált biztosította az ingyenesen, kész arculati elemeket tartalmazó modulokból kialakítható honlap.

A program keretében kerül sor a „DigiMini” kutatássorozatra, amelyhez a pályázaton részt vevő óvodák, az általuk beküldött adatok, valamint a gyakorlati esetek feltárásának segítségével nyújtanak támogatást. Az óvodai digitalizációt vizsgáló, nem reprezentatív felmérés célja, hogy képet alkosson az óvodás korosztály okoseszköz-használati szokásairól.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Utálod a kábeleket? A Yettel a drága barátod

sze szept 13 , 2023
ShareTweetPinShareKét újítást vezet be a Yettel az otthoni internetszolgáltatásában, ráadásul az OtthonNet tarifához 5G-routert ad. Az ügyfeleknek még inkább kedvező újdonságokkal újabb szintet lép a Yettel OtthonNet szolgáltatása: a mobiltechnológia előnyeit kihasználva mostantól még egyszerűbben és gyorsabban beüzemelhetővé, valamint rugalmasabban használhatóvá vált. A szolgáltatás országszerte már 2,5 millió címen érhető […]
Yettel - OtthonNet

És még ez is...