Internetjog 2015: brutális változások várhatók I.

Google+-FacebookA 2013-as Internetjogi Évértékelőben már elemezte az Ormós Ügyvédi Iroda, hogy a Google Adwords és a Facebook az online hirdetések területén milyen változásokat fog okozni: a világon egy-két kézbe koncentrálódik a piac és ennek következtében 2013 már a vég kezdetét jelentette a nagy, lineáris tartalomszolgáltatók számára. Mára annyit változott a helyzet, hogy nemcsak az online marketing részpiacot érinti a globális koncentráció, hanem olyan piacokat is, mint a budapesti taxipiac vagy a külföldről Budapesten szállást foglalók piaca. Sőt, nemsokára az orvosi/adótanácsadói konzultációkat is egy mobil app segítségével fogjuk “megvenni” és akár le is tudjuk bonyolítani azokat az interneten keresztül.

Mind ez pedig azt jelenti majd, hogy az internet segítségével nyújtott vagy közvetített szolgáltatások egészpályás letámadásban lesznek idén. Olyan szakmák hagyományos működési modelljeit is veszélyeztetni fogják, melyek ilyen veszélyre rémálmaikban sem gondoltak. A jogi szabályozás számára pedig minden eddiginél nagyobb feladatot jelent majd ez a jelenség az adózás és nemzeti/EU-s joghatóság biztosítása területén — olvasható az Ormós Ügyvédi Iroda honlapján.
(Folytatjuk.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Veszélyes a főnök? Itt a megoldás IV.

vas jan 4 , 2015
Egy nemrégiben készült felmérés szerint a cégek it-biztonsági szakemberei a kibertámadásoknál is nagyobb veszélynek tartják a rosszindulatú belső személyek, munkatársak vagy alvállalkozók tevékenységét. A védekezésben a téma egyik hazai szakértője, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet néhány tanáccsal segíti az arra rászorulókat. 4. Monitorozzuk a tevékenységeket! A visszaélések megelőzésének egyik […]
monitor