Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXV.

szamok

  • A német Initiative D21 kutatóintézet felmérése szerint mindeközben az internetbankolók 34 százaléka használja okostelefonját vagy tabletjét pénzügyeinek intézésére, a Roland Berger tanácsadócég szerint pedig az okostelefonnal rendelkezők 60 százaléka érdeklődik a mobilbankolás iránt.
  • Az online pénzügyi csalások egyre nagyobb veszélyt jelentenek: a Kaspersky felmérése szerint válaszadók 43 százaléka tapasztalt olyan támadást, amely kifejezetten a pénzügyi adatok megszerzésére irányult. Még aggasztóbb a tény, hogy az online banki csalások károsultjainak 44 százaléka egyáltalán nem tudta visszaszerezni a pénzét.
  • 2014. pénzügyi év: újabb 800 millió okostelefon előfizetés, melynek köszönhetően 2013-hoz képest 40 százalékkal, 1,9 milliárdról 2,7 milliárdra nőtt az előfizetések száma — áll az Ericsson Mobilitási Jelentésében.
  • A férfiak alaposabban kiaknázzák a telefonjukban rejlő képességeket, hiszen 81 százalékuk használ alkalmazásokat a telefonján, szemben a nők 61 százalékával. A férfiak közel felének (44 százalék) 20-nál is több alkalmazása van, a nők közül csak minden ötödik tölt le ennyi appot (19 százalék).
  • Az Android egyértelműen a világ legnépszerűbb okostelefonos operációs rendszere, az IDC piacelemző cég szerint részesedése megközelíti a 80 százalékot.
  • Az Árukereső.hu kutatása szerint hat különböző online vásárló típust azonosítotható be. Magyarországon az egyes típusok aránya az online vásárlók csoportján belül: a rutinosak (31 százalék), az utánajárók (26 százalék), a kezdők (14 százalék), az alkalmi vásárlók (11 százalék), az akcióvadászok (10 százalék), a kalandorok (8 százalék).
  • Egy, a budapesti Uber-használók körében készített friss felmérés szerint az Uberrel utazók 52 százalékának egyébként is van autója, míg 48 százalék nem rendelkezik kocsival. Az UberX-et használók 39 százaléka már ötnél is többször közlekedett így, 34 százalék 3-5-ször, 28 százaléka pedig egy, kettő, vagy három alkalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az EB szerint visszaélt a piaci erőfölényével a Google

hét ápr 20 , 2015
Piaci erőfölénnyel való visszaélés miatt indított hivatalos eljárást szerdán a Google ellen az Európai Bizottság (EB), mert a keresőcég megítélése szerint az általános keresőoldalakon módszeresen a saját ár-összehasonlító alkalmazását részesíti előnyben a piaci versenytársakkal szemben. Az amerikai szoftvercég az Android mobil operációs rendszerrel összefüggésben is trösztellenes vizsgálatnak néz elébe. Az […]
Google