Tényleg ingyenes? Roaming akadémia

roamingItt a nyár, rengetegen utaznak, roamingolnak. Az aktualitásra tekintettel, egyben a korábbi évek tapasztalataira támaszkodva, a roaminggal kérdéskörében történő jobb eligazodás érdekében a Média-és Hírközlési Biztos az alábbi néhány tanáccsal segít.

15. Igaz, hogy van olyan hazai szolgáltató, amely eltörölte a roaming díjakat?
A szolgáltatók a hatályos jogszabályok keretein belül maguk alakítják ki a díjszabásukat. Lehetőségük van arra, hogy ne számoljanak fel a roaming szolgáltatás igénybevételéért díjat. Körültekintően kell azonban eljárnunk, mert adott esetben ez csak bizonyos díjcsomagokra vonatkozhat. Az is előfordulhat, hogy a romaing szolgáltatás díja ugyan benne van a csomag alapdíjában, viszont a csomag többi feltétele nem felel meg telefonálási, internetezési szokásainknak, és végeredményben (hosszabb távon) többet fizethetünk, mintha más nem „ingyenes” roaming igénybevételére vonatkozó díjcsomagot választottunk volna. Amennyiben nem utazunk havi rendszerességgel külföldre, célszerű mérlegelni, vajon megéri-e egy vagy két éven át egy akár magasabb havi díjú szolgáltatásért fizetni, ha csak évente egy-két alkalommal rövid ideig tartózkodunk külföldön. Figyelem: minden esetben célszerű alaposan áttekinteni a szolgáltatói kínálatokat, ajánlatokat, akciókat. Előfordulhat, hogy a roaming díj „mellőzése” a választott díjcsomag esetében csak EU országokban való szolgáltatás igénybevételére – esetleg ezen belül is csak a hazatelefonálásra – vonatkozik, így ha más országba utazunk, a szolgáltató a csomag szerinti roamingdíjon felül akár további roamingdíjakat is felszámolhat nekünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hűségidő alatt is lecserélhetik az okostelefonjukat a telenorosok

csü júl 16 , 2015
Július 15-étől, a hazai szolgáltatók közül elsőként vezeti be a Telenor a készülékcsere lehetőségét üzleti és lakossági ügyfelei számára akkor is, ha még nem járt le hűségidejük. A vállalat a hűségszerződésből hátralévő hónapok száma, illetve a hűségszerződésben szereplő tarifacsomag alapján állapítja meg a készülékcsere költségét: minél kevesebb hónap van hátra […]