Az Aldi 300 informatikai munkahelyet hoz létre Magyarországon

AldiMegduplázza létszámát Magyarországon az Aldi informatikai szolgáltatásokat végző leányvállalata, az Aldi International IT Services Kft. (AIIS), a vállalat 300 olyan informatikai munkahelyet hoz létre, amelyek jó része otthonról is ellátható feladatokból áll – közölte az Aldi.

Az Aldi Magyarország európai üzlethálózatnak informatikai támogatást nyújtó részlege, az AIIS negyedik éve működik önálló cégben. Több mint négyezer európai Aldi üzlet mellett 55 logisztikai központ és igazgatási irodaház it-rendszerét is gondozza teljeskörűen, nyolc országban több mint 29 ezer felhasználó it-támogatásáért felelős. A vállalat szakemberei a magyar mellett német, angol, olasz, szlovén és francia nyelvterületű országoknak nyújtanak informatikai jellegű támogatást, szolgáltatást. Az Aldi Süd cégcsoporttól érkező, növekvő számú feladat magas színvonalú ellátása érdekében az AIIS folyamatosan növekszik, 2021-ben már 75 százalékkal bővítette munkatársai számát 2020-hoz képest. Az idei év végére pedig AIIS több mint kétszeresére növeli magyarországi létszámát, 300-ról mintegy 650-re. A most létrejövő új munkahelyek jó része otthonról ellátható, elsősorban több idegen nyelven nyújtott informatikai ügyfélszolgálati feladatkör, így az ország bármely településéről lehet pályázni. A több nyelv ismeretét igénylő it-ügyfélszolgálati pozíciók mellett üzleti területeken, egyebek között informatika, people management, projekt management, mérnöki, fejlesztői, logisztikai és beszerzési területen keres a vállalat munkatársakat.

Nyilvános cégadatok szerint az AIIS 2020-ban 2,1 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző évi 1,5 milliárd forinttal szemben, adózott eredménye 2020-ban 75 millió forintot tett ki a 2019. évi 65 millió forint után.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Különleges meteorkitörés várható május utolsó napján

sze máj 25 , 2022
Különleges hullócsillag-kitörésben gyönyörködhetünk május 31-én, ha a csillagászati előrejelzések beválnak – közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló, amelynek tájékoztatása szerint magyar csillagászok Texasban követik a kitörés csúcsát, és a Facebookon is bejelentkeznek. A közlemény szerint a 73P/Schwassmann-Wachmann nevű üstökös darabjaira hullott, és a széteső üstökösből kilökődött porfelhő érheti utol a Földet május […]
73P/Schwassmann-Wachmann üstökös

És még ez is...