Szerelem első látásra: az Inter.link a Rackhostot választotta

Az Inter.link bejelentette, hogy hálózati szolgáltatásai új partnerének, a Rackhost Zrt.-nek köszönhetően elérhetők már Magyarországon is.

Az Inter.link és a Rackhost képviselői 2023 októberében találkoztak a HUNOG_1-en, a hazai hálózatüzemeltetők első magyarországi konferenciáján. Az Inter.link volt a rendezvény fenntarthatósági támogatója, és Nógrádi Nicol, az Inter.link speciális projektekért felelős vezetője előadást tartott a hálózati iparág fenntarthatóságáról. A partnerség kezdeti lépéseiről a Deninet Kft.-vel, a budapesti hoszting és adatközpont szolgáltatóval egyeztettek, az együttműködés viszont azután valósult meg, hogy 2023. november 8-án a Rackhost külföldi nagyvállalatok elől felvásárolta a Deninet hoszting és adatközpont szolgáltatási üzletágát. Az együttműködés mindkét fél számára előnyös, mivel a Rackhost IP-tranzit és DDoS-védelmi szolgáltatásokkal gazdagodik, az Inter.link pedig támogatást nyer a magyarországi terjeszkedéséhez, mely ráadásul hamarosan folytatódik, mivel a Rackhost idén tervezi megnyitni második budapesti telephelyét.

Theo Voss, az Inter.link társalapítója és vezérigazgatója így nyilatkozott: „Megnövekedett érdeklődést és keresletet tapasztalunk Kelet-Európában, és örülünk, hogy a Rackhosttal együttműködve bővíthetjük szolgáltatásainkat ezen a növekvő piacon.”

Csapó Gergely, a Rackhost vezérigazgatója hozzátette: „Nagyon örülünk az Inter.linkkel való együttműködésnek, mivel ez nem csak infrastruktúránkat erősíti a legmagasabb szintű DDoS-védelemmel, hanem azzal az elkötelezettségünkkel is összhangban van, hogy megbízható és fenntartható hoszting megoldásokat kínáljunk Magyarországon és azon túl is.”

Virág Zoltán, a Rackhost ügyvezető igazgatója és a Deninet korábbi tulajdonosa elmondta: „Az Inter.linkkel való összefogás izgalmas mérföldkövet jelent számunkra, hiszen amellett, hogy bővíti szolgáltatási portfóliónkat, biztosítja ügyfeleink számára a legmodernebb globális összeköttetést, megerősítve ezzel vezető hoszting és adatközpont szolgáltatóként betöltött pozíciónkat Magyarországon.”

„A Rackhost Zrt.-nek sok IP-tartományt kell biztonságosan üzemeltetnie, ezért fontos volt számukra, hogy olyan partnert válasszanak, aki ki tudja szolgálni az igényeiket ezen a területen. Az Inter.link DDoS-védelme képes erre, különösen azért, mert saját gerinchálózatunkat több szűrőközponttal kombináljuk” — mondta Reich Gábor, az Inter.link közép- és kelet-európai értékesítési vezetője.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

MÁK: kiherélték a TeleKincstárt

hét jan 15 , 2024
ShareTweetPinShareA Magyar Államkincstár (MÁK) a telefonos kincstári szolgáltatásainak egy részét megszüntette, azt csak tájékozódásra lehet már használni. Ráadásul már a postai levélen és e-mailen történő megbízások benyújtására sincs már lehetőség. A MÁK ügyfelei a tranzakciók nyolcvan százalékát már az online felületeken kezdeményezik, a WebKincstár és a MobilKincstár felhasználóinak száma meghaladta […]
Magyar Államkincstár

És még ez is...