Orosz agresszió: kedvezményeket kapnak kormányuktól az orosz it-vállalatok

rubelHárom évre mentesül a nyereségadó megfizetése és a hatósági ellenőrzés alól minden orosz it-vállalat – jelentette be Mihail Misusztyin orosz kormányfő.

Putyin elrendelte, hogy az it-cégek kedvezményes hiteleket kapjanak, kedvező feltételekkel. A kamatláb nem haladja meg a három százalékot. Az informatikai vállalatok alkalmazottai kedvező jelzáloghitelt vehetnek fel, és mentesülnek a katonai szolgálat alól arra az időre, amíg orosz vállalatnál dolgoznak. Az adókedvezményeket kiterjesztik a mobilalkalmazások fejlesztőire és a hazai megoldások megvalósításában, telepítésében és tesztelésében részt vevő szervezetekre is. A kormány emellett 2022 végéig moratóriumot vezet be az egyéni és kisvállalkozók ellenőrzésére, továbbá hat hónappal meghosszabbítja a kisvállalkozásoknak az orosz gyorsfizetési rendszer használatára való áttérést segítő kártalanítási programját. “Természetesen Oroszország gazdasága komoly nyomás alatt áll, mondhatnám, komoly csapás érte. Azonban van biztonsági tartalék, vannak lehetőségek, tervek és energikus munka zajlik, talpon fogunk maradni” — bizakodik Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Orosz agresszió: az MTA állásfoglalást adott ki az ukrán és az orosz tudósok háborúellenes fellépéséről

csü márc 3 , 2022
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) vezetői állásfoglalást tettek közzé, amelyben támogatják az ukrán és az orosz tudósok háborúellenes fellépését. “A tudomány és a művészet küldetése az egész emberiség javának, békéjének, biztonságának a szolgálata. A MTA és a hazai tudományos közösség tagjai mélyen elkötelezettek a népek és országok közötti nézeteltérések kizárólag […]
Magyar Tudományos Akadémia

Friss, ropogós