Digital: optimális lesz a járművezénylés

autoOptimális járművezénylést támogató rendszert dolgoz ki a szegedi Digital Kft., a mintegy 150 millió forintos projekt költségeinek kétharmadát az EU állampolgárai biztosítják – tájékoztatta a cég operatív igazgatója az MTI-t. Váli Gábor elmondta: a projekt célja egy olyan rendszer kifejlesztése, amelynek alkalmazásával automatizálható a taxi-, a futár-, és a szállítmányozó társaságok járművezénylése. Váli kifejtette: a hagyományos GPS-alapú rendszerektől eltérően a kifejlesztendő módszertan szubjektív szempontokat is figyelembe tud majd venni, ilyen a forgalom nagysága, a közlekedési szokások, a napszak, az ügyfelek várakozási idejének minimalizálása, a gépjárművek egyenletes kihasználása és az azokat befolyásoló tényezők is, mint például az időjárási események.

A Digital Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. több mint 25 éve van jelen az informatikai piacon, Szegeden és Budapesten működtet irodát. Rendszerintegrációval foglalkoznak, elsődlegesen vállalati ügyfeleknek építenek és kezelnek informatikai rendszereket. A 2012-es lezárt évüket több mint 400 millió forintos árbevétellel zárták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem ér semmit az OKJ-s képzés

sze ápr 23 , 2014
A számítógépek és szoftverek, a számítógép-alkatrészek, valamint a telekommunikációs cikkek szakképesítés nélkül is árusíthatók – az erről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet tervezete kedden jelent meg a kormány honlapján. A tervezet indoklása szerint csekély a kockázata annak, hogy a jelenleg előírt szakképesítés hiányában a vásárlókra, fogyasztókra, a közbiztonságra, vagy a termékbiztonságra […]
osztály

Friss, ropogós