Annyi a kézi komissiózásnak

Siemens ipari robotA Siemens új megoldásával már a házhoz rendelt csomagokat is mesterséges intelligencia (MI) segítségével készíthetik össze Magyarországon.

A raktárakban a válogatási, komissiózási feladatok több mint kilencven százalékát még ma is kézzel végzik, ami egyre nagyobb kihívást jelent a munkaerőhiánnyal küzdő logisztikai vállalatok számára. Erre kínál megoldást a Siemens mesterséges intelligencia alapú megoldása, ami a hazai piacon is megvásárolható. A SIMATIC Robot Pick AI a komissiózást emeli a következő szintre: segítségével az ipari robotok képesek akár ismeretlen tárgyak megfogására, a rendelések összeállítására.

A Siemens mélytanuláson alapuló látószoftvere az előtte lévő tárgyak mélység- és színképei alapján, ezredmásodperceken belül tud döntéseket hozni a megfogást és összekészítést végző robot számára. Érzékelőként akár különböző szállítók 3D kamerái is használhatóak, az alacsony költségűektől kezdve a nagy felbontású rendszerekig, illetve kompatibilis a piacon lévő legtöbb robot-, kobot- és megfogó típussal is. Gyors számításainak köszönhetően az óránkénti akár ezer darabfelvétel is elérhető, így ez az új megoldás jelentősen felgyorsíthatja az intralogisztikai munkát.

A néhány hét alatt implementálható SIMATIC Robot Pick AI az összetett felhasználási folyamatokban is megkönnyíti az automatizálást, illetve támogatja az emberi munkát a raktárakban. Ezzel nemcsak az ipar, hanem a kereskedelem és a szállítmányozás szereplőit, a webáruházakat, a csomagküldő és futárcégeket is segítheti.

A Siemens szinte bármely meglévő rendszerbe könnyen integrálható, a kis-, és közepes vállalatoktól a legnagyobbakig skálázható, és akár egy év alatt megtérülő MI megoldást alkotott- közölte Boros Péter. A Siemens Zrt. szakértője szerint a rendszer erőssége, hogy olyan kisebb méretű tárgyaknál is képes a megfogási pontokat azonosítani, melyekre korábban nem tanították meg.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tengernyi felhasználója van már az e-bejelentőnek

csü okt 19 , 2023
Már több mint százezer felhasználója van az online e-bejelentőnek, amely az adatváltozások bejelentését a közműcégek felé, illetve a közműátírások ügyintézését teszi lehetővé az interneten keresztül. Az európai unió 1,8 milliárd forintjából fejlesztették ki az e-bejelentőt. A megoldás indulásakor, 2022 februárjában 31 közműszolgáltató volt elérhető a platformon, mára viszont már több […]
Scheiring Petra, az e-bejelentő projekt szakmai vezetője

És még ez is...