Tengernyi felhasználója van már az e-bejelentőnek

Scheiring Petra, az e-bejelentő projekt szakmai vezetőjeMár több mint százezer felhasználója van az online e-bejelentőnek, amely az adatváltozások bejelentését a közműcégek felé, illetve a közműátírások ügyintézését teszi lehetővé az interneten keresztül.

Az európai unió 1,8 milliárd forintjából fejlesztették ki az e-bejelentőt. A megoldás indulásakor, 2022 februárjában 31 közműszolgáltató volt elérhető a platformon, mára viszont már több mint 180 cég csatlakozott: 131 közműszolgáltató és több mint ötven telekommunikációs vállalat. A hasznos és ráadásul ingyenes szolgáltatásnak köszönhetően kényelmesen, otthonról lehet bejelenteni az adatváltozásokat a szolgáltatók felé, és nem kell személyesen megjelenni minden vállalat ügyfélszolgálatán.

Scheiring Petra, a projekt szakmai vezetője a rendszer legfrissebb fejlesztéseiről elmondta, hogy átláthatóbb és sokkal inkább felhasználóbarát lett a kitöltőoldal. Bevezették a „folyamatba épített ügyféltájékoztatást”, ami azt jelenti, hogy már a kitöltés megkezdése előtt, valamint közben és utána is folyamatosan informálja a rendszer az ügyfeleket arról, milyen papírokra vagy további lépésekre lesz szükség a folyamat során. Már akkor is lehet használni a rendszert, ha nem magánszemélytől, hanem jogi személytől vásárol valaki ingatlant. Hozzátette, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően rövidülhet a személyes ügyintézési idő a kormányablakokban, mivel bevezették a „lakcím igazolványszámának előtöltése funkciót” is, így azt már nem kell külön begépelni.

Bővítették a „riporting” funkciót is, azaz a rendszer automatikusan adatokat gyűjt a felhasználókról nemek, korcsoportok, települések szerint, továbbá figyeli azt is, mennyi időt töltenek a felhasználók egy-egy oldalon, valamint, hogy használati eszköz függvényében miként változik a felhasználás. Az így kapott információk segítségével felhasználói igények szerint tudják tovább fejleszteni, optimalizálni a rendszert – emelte ki Scheiring.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Elítélték a sárvári alkatrésztolvajokat

pén okt 20 , 2023
Nagy értékű számítógép-alkatrészeket sikkasztottak el egy sárvári cég alkalmazottai. Elítélték őket. Különösen nagy értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás és más bűncselekmények elkövetésében mondta ki bűnösnek a Sárvári Járási Bíróság azt az öt vádlottat, akik egy sárvári telephellyel rendelkező, számítógépek összeszerelésével foglalkozó cégtől tulajdonítottak el processzorokat, SSD kártyákat és […]
Flextronics

És még ez is...