A cseh gyerekek egyre többet hazárdíroznak

rulett-szerencsejatekEmelkedik az interneten hazárdjátékokat játszó és nagy összegeket veszítő gyerekek száma Csehországban – közölte Jindrich Voboril, a cseh országos drogellenes központ vezetője hétfőn Prágában egy szakmai konferencián.

„A legnagyobb aggodalmat az okozza, hogy már a 16 éven aluli gyerekek is játszanak. Mintegy hét százalékuk pénzért is játszott és sokan komoly összegeket veszítettek, természetesen szüleik pénzét. A középiskolai érettségik előtt már a gyerekek harminc százaléka veszített pénzt internetes hazárdjátékokon, ez új jelenség” — állította Voboril egy országos felmérés és tanulmány eredményeire hivatkozva. A tanulmányból kitűnik, hogy a fiatalok 4,3 százaléka már játéktermekben is játszott, holott azokba a törvény szerint csak 18 éven felüliek léphetnek be.

A gyerekek körében a kártya- és kockajátékok a legnépszerűbbek, ezeket a fogadások és a sorsjegyek követik. A felmérés szerint az internetes hazárdjátékoknak a fiúk jóval nagyobb mértékben hódolnak, mint a velük egykorú lányok. A hatályos törvényeket a fiatalok általában úgy kerülik meg, hogy először egy 18 évnél idősebb személy regisztráltatja magát a játékban, majd később az ő neve alatt a nála fiatalabbak játszanak.

Csehországban januártól szigorodnak a hazárdjátékok szabályai minden helyen, az interneten is, és kötelező lesz a regisztráció. A hatóságok listát készítenek azokról, akiket különböző okok miatt eltiltanak a játéktól, és ezt az üzemeltetőknek ellenőrizniük kell. A külföldi internetes kaszinókat és játékokat betiltják Csehországban.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tűz és víz: az új technológiák és a múzeumok kapcsolat lesz terítéken

ked nov 22 , 2016
ShareTweetPinShareAz innovatív technológiák, az aktuális trendek, a digitális társadalom kihívásaira adott válaszok bemutatása és megvitatása is a témája a MUZEUM@DIGIT konferenciának, amelynek a Magyar Nemzeti Múzeum ad otthont. A rendezvényen a múzeumok és a kreatív ipar kapcsolatára, a névterekre és a digitálisan keletkező kulturális örökségre helyezik a hangsúlyt, emellett állandóan […]

És még ez is...