Továbbra is ingyenesen igényelhetők a látássérült embereket segítő szoftverek

Kovács Zoltán NISZFolytatódik a NISZ Zrt. 2018-ban indított országlicenc programja, amelynek keretében 2024. június 30-ig az Informatika a Látássérültekért Alapítványon keresztül minden Magyarországon élő és határainkon túli, magyar igazolvánnyal rendelkező látássérült állampolgár ingyenesen juthat hozzá a legnépszerűbb képernyőolvasó- és képernyőnagyító szoftverek legújabb magyar nyelvű változatához.

Az informatika minden látássérült embernek nélkülözhetetlen segítség a tanulás, illetve a munka területén és a mindennapi életben egyaránt. Éppen ezért számukra is nagy segítséget jelent, hogy ők és családtagjaik, valamint az őket oktató, foglalkoztató cégek, intézmények és segítő szakemberek 2024. június 30-ig térítésmentesen igényelhetik a legnépszerűbb képernyőolvasó és képernyőnagyító szoftverek licenceit.

Kormányzati cél, hogy az akadálymentesítés révén a látássérült felhasználók is kezelni tudják az online felületeket, valamint az elektronikus ügyintézést támogató honlapokat. Az állam által biztosított ingyenes szoftverek használata 2018 óta már közel 8000 látássérült állampolgár számára könnyíti meg folyamatosan a munkavégzést, a tanulást és a digitális térben történő tájékozódást. A NISZ Zrt. fontosnak tartja, hogy az általa kínált korszerű infokommunikációs megoldásokkal hozzájáruljon a fogyatékkal élő emberek mindennapjainak megkönnyítéséhez és biztosítsa számukra az interneten elérhető fontos információkhoz való hozzáférést, valamint a kényelmes, elektronikus ügyintézés lehetőségét.

„Fejlesztéseinkkel folyamatosan arra törekszünk, hogy a földrajzi távolságok vagy a fizikai nehézségek a fogyatékkal élő emberek számára is egyszerűen áthidalhatók legyenek. Éppen ezért kiemelt társadalmi feladatunknak tekintjük az akadálymentesítést, a képernyőolvasó- és képernyőnagyító szoftverek ingyenes biztosításával pedig továbbra is segíteni szeretnénk látássérült embertársainkat az informatika világában” – mondta el az ország licenc program meghosszabbítása kapcsán Kovács Zoltán, a NISZ Zrt. vezérigazgatója.

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány (INFOALAP) eddig több ezer Magyarországon élő látássérült ember számára tette láthatóvá a világot korszerű számítógépek, képernyőolvasó- és képernyőnagyító szoftverek, továbbá digitális diktafonok adományozásával. Az alapítvány által magyar nyelven elérhetővé tett szoftverek erről a weboldalról tölthetők le. Aktiválásuk ezen a weboldalon található egyszerű űrlap kitöltésével kezdeményezhető és az igénylést követően e-mailben kapott hitelesítő kóddal elvégezhető.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az NMHH is részt vett a töltők egységesítésében

vas okt 30 , 2022
Szakértőként a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is részt vett az elektromos töltőeszközök szabványosításáról szóló uniós rendeletmódosítás megalkotásában, amit hétfőn fogadott el az Európai Tanács — közölte a hatóság. Az egységesítést célzó folyamat tavaly ősszel indult az Európai Bizottság javaslata nyomán. A jogi folyamat a “A rádióberendezések forgalmazására vonatkozó […]
USB-C