Elítélték a sárvári alkatrésztolvajokat

FlextronicsNagy értékű számítógép-alkatrészeket sikkasztottak el egy sárvári cég alkalmazottai. Elítélték őket.

Különösen nagy értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás és más bűncselekmények elkövetésében mondta ki bűnösnek a Sárvári Járási Bíróság azt az öt vádlottat, akik egy sárvári telephellyel rendelkező, számítógépek összeszerelésével foglalkozó cégtől tulajdonítottak el processzorokat, SSD kártyákat és pendrive-okat.

Az elsőrendű vádlottat három év hat hónap, a másodrendűt öt év letöltendő börtönre, a harmad-, negyed- és ötödrendű vádlottakat pedig felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság és elrendelte pártfogói felügyeletüket. Kötelezték a vádlottakat kártérítés megfizetésére is.

Az ítélet ismertetése szerint az első-, másod- és harmadrendű vádlott raktári anyagmozgatóként dolgozott a sértett sárvári telephelyén, a negyedrendű és az ötödrendű vádlott pedig a céggel szerződésben álló vagyonvédelmi vállalkozás alkalmazottja volt. Az elsőrendű vádlott 2020. március 27-én 147 darab processzort vett magához a cég raktárából, majd az előre megbeszéltek szerint azokat a ruhája alá rejtve úgy vitte át a biztonsági ellenőrzésen, hogy a kézi fémdetektor, amivel átvizsgálták, ki volt kapcsolva – írták.

A processzorokat az elsőrendű vádlott a cég parkolójában adta át a másodrendű vádlottnak, aki azokat ismeretlen személynek értékesítette. Az okozott kár meghaladta a 17 millió forintot – részletezték a törvényszék közleményében. A későbbiekben hasonló módszerrel SSD kártyákat és pendrive-okat tulajdonítottak el, összesen több mint 67 millió forint meg nem térült kárt okozva a sértettnek. Az ítélet csak a másodrendű vádlott esetében nem jogerős, aki felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett — közölte a Szombathelyi Törvényszék sajtóosztálya.

A legnagyobb, sárvári telephellyel rendelkező, számítógépek összeszerelésével foglalkozó társaság a Flextronics. A -szerk- megj.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Orbán Viktor ellátogatott a kínai "Szilícium-völgybe"

pén okt 20 , 2023
Orbán Viktor miniszterelnök Pekingből a dél-kínai Sencsenbe utazott, ahol megbeszélést folytatott Meng Fanlival, Sencsen városának kommunista párttitkárával. A párttitkár bemutatta a magyar delegációnak Sencsen történetét, és tájékoztatást adott a gazdasági és üzleti együttműködés lehetőségeiről. Sencsen Kína egyik különleges gazdasági övezete, amely 17 millió lakosával Kína öt legnépesebb városa közé tartozik. […]
Orbán Viktor a kínai Szilicium-völgy, Sencsen párttitkárával parolázik Sencsen, 2023. október 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Meng Fanli, a Sencsen Városi Pártbizottság titkára (b) megbeszélésük előtt a dél-kínai Sencsenben 2023. október 19-én.

És még ez is...