Orbán Viktor ellátogatott a kínai „Szilícium-völgybe”

Orbán Viktor a kínai Szilicium-völgy, Sencsen párttitkárával parolázik Sencsen, 2023. október 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Meng Fanli, a Sencsen városi kommunista pártbizottságának titkára (b) megbeszélésük előtt a dél-kínai Sencsenben 2023. október 19-én.Orbán Viktor miniszterelnök Pekingből a dél-kínai Sencsenbe utazott, ahol megbeszélést folytatott Meng Fanlival, Sencsen városának kommunista párttitkárával.

A párttitkár bemutatta a magyar delegációnak Sencsen történetét, és tájékoztatást adott a gazdasági és üzleti együttműködés lehetőségeiről. Sencsen Kína egyik különleges gazdasági övezete, amely 17 millió lakosával Kína öt legnépesebb városa közé tartozik. A város a technológia, a kutatás, a gyártás, a pénzügyek, a turizmus és a közlekedés globális központja, kikötője pedig a konténerforgalom tekintetében a negyedik legnagyobb a világon. Orbán a kínai technológiai óriásvállalatok vezetőivel tárgyalt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Két-háromszoros a kutatócsoportok túljelentkezése az ELI ALPS-ban

pén okt 20 , 2023
  Két-háromszoros a kutatócsoportok túljelentkezése a szegedi lézerkutató-központban, az ELI ALPS-ban. Szabó Gábor, fizikus, akadémikus, az ELI-Hu Nonprofit Kft. ügyvezetője a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program monitoring bizottságának látogatásán azt mondta, a három helyszínen – Szeged mellett Prágában és Bukarestben – megvalósult ELI ALPS (Extreme Light Infrastructure Attosecond Light Pulse […]
Szabó Gábor fizikus, akadémikus

És még ez is...