Dzsihadista propagandaanyagok százait azonosították a világhálón

Huszonhét internetes platformon a Nyugat-Balkánon használt nyelveken elérhető, 346 dzsihadista propagandaanyagra mutató hivatkozást azonosítottak az illetékes hatóságok a régió partnerországaival közösen tartott művelet keretében – közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol). A hágai székhelyű szervezet tájékoztatása szerint a kedden tartott, egynapos akció az al-Kaida, az Iszlám Állam és más terrorszervezetek, valamint az azokhoz kötődő csoportok tagjai és támogatói által terjesztett online tartalmak felkutatására irányult.

A részt vevő hatóságok dzsihadista toborzó- és propagandaanyagokat, például oktatóvideókat, illetve erőszakra buzdító tartalmakat, valamint a terrorszervezeteknek a közösségi média oldalaira feltöltött beszámolóit találták meg. Az összegyűjtött hivatkozások és az azokon tárolt tartalmak ügyében a hatóságok felvették a kapcsolatot az internetes platformok üzemeltetőivel. Az akcióban az uniós Horvátország és Szlovénia mellett Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Montenegró és Szerbia szakosodott egységei vettek részt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hiába fejlettek a banki információbiztonsági rendszerek, ha a felhasználók óvatlanok

vas okt 11 , 2020
A magyarországi banki információbiztonsági és a csalásokat kiszűrő rendszerek fejlettek, de az ügyfelek tudatosságára is szükség van a visszaélések megelőzése érdekében. Gabler Gergely, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) it-felügyeleti igazgatója szerint Magyarországon kimondottan alacsony a csalások száma, az MNB és a társhatóságok közös munkával szűrik ki az ilyen eseteket. Hangsúlyozta […]
Magyar Nemzeti Bank

És még ez is...