Direct One vakáció: Tematikus hétvégék és klassz ifjúsági filmek

BaganériA magyar gyermek- és ifjúsági filmek aranykorának kiemelkedő alkotásaival és izgalmas tematikus hétvégékkel készül júliusban előfizetői számára a Direct One.

Kétségtelenül a hetvenes-nyolcvanas évek jelentették a magyar gyermek- és ifjúsági filmek hőskorát. A mai szülőgeneráció örömmel mutatja meg ezeket az értékes filmeket gyerekeinek, Kököjszi és Bobojsza vagy Bagaméri időtálló kalandjait a megváltozott tévénézési szokások ellenére is örömmel követi a mai fiatal generáció.

Apró hőstettek

A Direct Now alkalmazás műsortárában elérhető, 1971-ben bemutatott Hahó, Öcsi! című filmet júliusban a Direct One csatorna is műsorára tűzi. A történet szerint a Balog család legifjabb tagját, Öcsit apró csínytevései miatt bezárják a fürdőszobába. Öcsi a fogságból képzelete segítségével szabadul ki: megjelenik előtte Kököjszi és Bobojsza, a két mesebeli törpe, akikkel útnak indul, hogy megszerezze szülei számára az Időt, hogy többet foglalkozzanak vele. Generációk nőttek fel a két törpe és Öcsi kalandjain – itt az ideje, hogy a mai gyerekek is megismerkedjenek velük és akár közös programként, együtt nézzék a filmet szüleikkel.

Júliusban szintén megtekinthető a Direct One csatornán és az applikációban az Égigérő fű című, 1979-es ifjúsági film, amely a közösség erejéről, az összefogás szükségességéről mesél, mondanivalója így ma pont annyira érvényes, mint évtizedekkel ezelőtt. Poldi bácsi, a parkőr nyugdíjba készül, negyvenéves szolgálata alatt azonban annyira megszokta a zöld füvet, a virágokat, hogy el sem tudja képzelni az életét nélkülük: ezért a környékbeliek és ismerősök meglepetésként megszervezik, hogy az udvar keramitkockái helyére gyeptéglákat telepítsenek. Remek családi szórakozás a strandon fekve vagy ebéd után a hűvös szobába húzódva!

Csukás István alakjai teszik különlegessé az 1978-as Keménykalap és krumpliorr című alkotást, amelyben a Vadliba kisdobos őrs tagjai szövetkeznek az állatkertből ellopott kismajmok felkutatására. Útjukat minduntalan keresztezi Bagaméri, az álruhás, elátkozott fagylaltos. Az ifjúsági történet júliusban a Direct One csatornán és a Direct Now applikációban is elérhető, ahogy Jankovics Marcell 1981-ben bemutatott animációs filmje, a pusztai népek mondáira épülő Fehérlófia szintén megtalálható a műsortárban.

A felnőtt nézőknek tematikus hétvégéket hoz a nyár

A Direct One csatorna a felnőtt nézőknek is kiváló programokat kínál júliusban: a tematikus hétvégék sora hátborzongató két nappal kezdődik. Olyan izgalmas tartalmakat láthatnak a nézők, mint a föld alatt játszódó dán thrillersorozat folytatása, a Túszdráma a vízen, vagy az igaz történeten alapuló dráma, A lányom nevében. A következő hétvégén, július 8-án és 9-én a könnyedebb műfajoké lesz a főszerep. A guru és a Hollywoo című vígjátékok főszereplői Amerikában keresik a boldogulást: mindkét történet a filmipar világába kalauzolja a nézőket.

Egzotikus helyszíneken élhet át kalandokat, aki július 15-én és 16-án a Direct One csatornára kapcsol, ugyanis ezen a hétvégén olyan filmek várják majd, mint a Sunny és az elefánt, a Tai Pan, a hét tenger ura, és műsorra kerül az európai helyszíneken játszódó Az utolsó párducok című krimisorozat is. Július 22-én és 23-án Keira Knightley emlékezetes alakításait idézhetjük fel a Vágy és vezeklés, illetve a Büszkeség és balítélet című drámákkal.

A nyár második hónapjának végén a szerelem bűvkörébe kerülhetnek a nézők: a Túl sok érzelem egy válságban lévő csokoládégyáros románcát dolgozza fel humorral fűszerezve, míg a Francia hármas egy mélypontra került házasság megmentéséről szól. A tematikus hétvégék tartalmait az előfizetők a Direct Now alkalmazásban is megtalálják, így azok kötöttségek nélkül, bárhol, akár utazás közben is megtekinthetőek. Akkor sem lesz vita, ha más műsorokra vágynak a családtagok a nyaralás alatt: az app használatával egyszerre 5 különböző okoseszközön nézhetünk műsorokat.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Pályacsúcs: Van, amiben ötödik éve a Magyar Telekom az első

vas júl 2 , 2023
Tavaly ismét a Magyar Telekom volt a legnagyobb forgalmú mobiltelefon- és tablet értékesítő a magyar online kiskereskedelmi piacon – immár ötödik éve. A teljes online kiskereskedelmi piac 2,4 százalékát tudhatja magáénak a társaság, amivel a hatodik legnagyobb hazai online szereplőnek számít. A Magyar Telekom online webshopja immár ötödik éve tartja […]
Pereszlényi Zoltán Magyar Telekom

És még ez is...