Légy résen! Új módszerrel verik át a népeket

bankkártyákA Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) arra figyelmeztet, hogy a bankszámlák, illetve bankkártya-adatok megszerzésére specializálódott csalók újabb módszerrel próbálkoznak.

Az NVSZ azt közölte, hogy néhány napja tett bejelentést egy állampolgár, mert ismeretlenek több millió forintot emeltek le a bankszámlájáról. Az egyik elkövető rendőrként bemutatkozva a sértettet arról tájékoztatta, hogy feltörték a számláját. Az áldozat a csaló kérdésére elmondta, hogy melyik banknál vezeti azt, utána a banda másik tagja már ennek a banknak a nevében hívta fel az „ügyfelet”. A bűnözők rávették az áldozatot, hogy telepítse telefonjára az Anydesk nevű programot, amelyhez még segítséget is nyújtottak és elkérték az sms-ben kapott kódokat.

Semmi sem szent: magukat a rendőrség munkatársainak kiadva tévesztik meg a gyanútlan áldozatokat

Ezzel már könnyen hozzáférhettek a bankszámlához, amiről átutalásokat indítottak és megpróbálták a számlán lévő teljes összeget leemelni. A rendőrök végül Győrben fogták el azt a három külföldi férfit, akik a sértettek banki adatait megszerezték, majd jelentős összegeket emeltek le a számlájukról. Az NVSZ arra figyelmeztetett, hogy a bankok soha nem kérik a saját hivatalos alkalmazásuk mellé egy külön alkalmazás letöltését a telefonra, ugyanakkor az is gyanús, ha a rendőrség nevében telefonálnak a bankszámla feltörésére hivatkozva és a banki adatokról kérnek információt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Eddig négyszáz cég érdeklődött az amerikai chipgyártási támogatási program iránt

vas jún 25 , 2023
Az év eleje óta már 400 vállalkozás érdeklődött a világ minden részéből az amerikai chipgyártási beruházási támogatás iránt – közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium. A tárca illetékese sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tervezett beruházások az Egyesült Államok 37 államában valósulnának meg. Az ajánlatok a nagyobb gyártóüzemektől az anyagbeszállításon át a gyártási […]
chip

És még ez is...