Semmi cicó: bezárják az egyik legnagyobb internetes portált, ha nem cenzúráz keményebben

cenzuraAmennyiben nem szűri meg jobban az általa közölt tartalmakat, bezárás vár a Sina hírportálra, Kína egyik legolvasottabb honlapjára – közölte a hétvégén a kínai internetszabályozó hatóság (CAC). A Hszinhua kínai állami hírügynökség beszámolójában idézte a hatóságot, amely szerint a negyedik leglátogatottabb internetes portál számos alkalommal “eltorzított, alaptalan információkat, erőszakos és terrorcselekményekkel kapcsolatos pletykákat közölt, megsértette a közerkölcsöt és szándékosan gyártott médiaszenzációt”. Az év eleje óta a portállal kapcsolatosan több mint hatezer panasz érkezett, több bármelyik más honlapnál – így a CAC.

A problémák hátterében a jelentés szerint a vállalat tartalmi cenzúrájának felületessége húzódik meg, de a felhasználói fiókok felügyeletén is szigorítani szükséges. Amennyiben a Sina nem mutatkozik hatékonyabbnak a portálján közölt információk szűrését illetően, komoly büntetésre számíthat, sőt, akár be is zárhatják – fenyegetett a hatóság. A Hszinhua szerint a vállalat képviselői az öncenzúra fokozását és több “pozitív energiájú hír” közlését ígérték. A hírportálon túl a Sina üzemelteti a legnagyobb kínai mikroblogot, az azonos nevet viselő Sina Weibót, amelynek a felhasználói bázisa a 250 millió főt is meghaladja, a bezárás ugyanakkor a közösségi médiaplatformot nem, “csak” a sina.com hírportált fenyegeti — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Canon XC10: kis méretben nagy tudás

hét ápr 13 , 2015
A Canon bemutatta az XC10-re keresztelt kompakt, könnyű kameráját, amely egyaránt alkalmas videofelvételek és fényképek készítésére immáron 4K-s felbontásban, így a lelkes amatőrök mellett a filmezéssel kicsit is komolyabban foglalkozók számára is jó választás lehet. A Cinema EOS gépek megannyi funkcióját megöröklő XC10 kicsi, önálló kameraként jó megoldás lehet független […]